::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP Mersin Milletvekili Av. Ali Mahir Başarır

CHP Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Av. Ali Mahir Başarır, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96.'ncı yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
CHP Mersin Milletvekili Av. Ali Mahir Başarır
Haber Giriş:
30 Ağustos 2018 Perşembe 18:27

CHP  Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Av. Ali Mahir Başarır, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96.’ncı yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

 

Başarır mesajında, “Birinci Dünya Savaşı sonunda imzalanan Mondros Mütarekesi ve Sevr Antlaşmasıyla vatan topraklarının paylaşılmasına 30 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen, tarihte eşine az rastlanır bir bağımsızlık mücadelesiyle son verilmiş ve genç Türkiye Cumhuriyetinin tohumları atılmıştır.” diyerek şunları söyledi:

 

“30 Ağustos zaferi, Türk milletini yok etmeye çalışan emperyalizme karşı ulusumuzun ebedi bekasının en önemli göstergesidir. Bu zafer, tarihin ender kaydettiği büyük zaferlerden biri olması özelliğiyle de Türk Ulusuna bağımsız, çağdaş ve saygın bir devlet olmasının da yolunu açmıştır. Büyük Önder Atatürk’ün bizlere sunmuş olduğu Cumhuriyet'e ve O’nun ilkelerine sahip çıkmak son yıllarda daha da önem kazanmış ve içinde bulunduğumuz durum 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını yeniden düşünme ve değerlendirme yapma noktasına getirmiştir. Büyük Önder'in öngördüğü çağdaş uygarlık düzeyine erişebilmek için, Cumhuriyet'in bizlere sunduğu demokrasi kültürünü yaşam biçimi olarak benimsemeli, hukuk devleti, insan hakları ve demokratikleşme alanlarındaki eksikliklerimizi hızla gidermeliyiz. Bu konudaki başarımız, aydınlık yarınların kurulabilmesi, yurttaşlarımıza daha iyi olanakların sunulabilmesinin de yolunu açacaktır.”

 

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 30 Ağustos Zaferi’nin önemini, ‘30 Ağustos Savaşı, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasını oluşturur. Milli tarihimiz çok büyük ve çok parlak zaferlerle doludur. Fakat Türk milletinin burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir yön vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum” sözleriyle tanımladığının altını çizen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, mesajını şöyle sürdürdü:

 

“Bu duygu ve düşüncelerimle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, vatandaşlarımızın ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96.’ncı yıldönümünü kutluyorum.”(kaynak:Ali Mahir Başarır)

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google