::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk,Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 94.yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı
CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk
Haber Giriş:
11 Eylül 2017 Pazartesi 08:46

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk,Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 94.yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan İlk mesajında özetle şu ifadelere yer  verdi:

‘’94 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün, bizlere armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli iki eseri vardır. Biri Cumhuriyet, diğeri de Cumhuriyet Halk Partisidir. CHP, Türkiye’nin kalkınmasında, ekonomik yapılanmasında, çok partili hayata geçişinde, demokraside, sosyal devletin oluşmasında, kadın haklarından, işçi haklarından emekleri ve emek verenleriyle beraber bugünlere kadar geldi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi ve CHP’ye gönül verenler o günden bu yana, 94 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız, laik, demokratik, onurlu çağdaş bir devlet olarak var olması, güçlenmesi, halkımızın mutluluğu için çalıştı, çalışıyor ve çalışacaktır.

 Bugün 94.cü kuruluş yıldönümünü kutladığımız partimiz CHP kurucu ilk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Ulusal Kurtuluş ve Bağımsızlık Savaşını kazanarak, Cumhuriyeti kurmuştur. Okuma ve yazma oranının % 5’ler düzeyinde olduğu ülkeden, önce ulusal birlik ve bütünlüğü sağlayarak, eğitim alanı başta olmak üzere, temel hak ve özgürlükler alanında atılan adımlarla da demokrasimizin temellerini atmıştır. Sanayi ve kalkınmaya ağırlık vererek, ülkemizi başta başa adeta şantiyeye dönüştürmüş, topluiğnenin dahi üretilemediği bir süreçten, her alanda medeni ülkeler seviyesine çıkmanın adımlarını atmıştır.

1950’li yıllarda muhalefet görevini üstlenerek demokratik bir rejimde muhalefetin kurumsallaşmasına öncülük etmiştir. 1960’lı yıllarda ülkemizin ortaya çıkan iç göç sonucu kentleşme ve sanayileşme gibi gelişmeler ışığında, toplumsal sınıfların olgunlaşmasıyla birlikte CHP sola açılarak kendisini siyaset yelpazesinde Ortanın Solunda konumlandırmıştır. Bağımsızlık mücadelesinde tüm mazlum halkların örnek alıp, emperyalistlerin kin kustuğu ülkemiz üzerine, dün olduğu gibi bugün de çeşitli ayak oyunları oynanmakta, buna yerli işbirlikçiler de kucak açmaktadırlar.

Son on yıllarda ülkemizin yönetiminden sorumlu olanların uyguladığı teslimiyetçi politikaları ve komşularımızla sıfır sorun politikası aldatmacası ile İran, Irak ve Suriye ile ilişkilerimiz emperyalist güçlerin çıkarlarına hizmet ederek, kopma noktasına gelirken, Ulusal Sınırlarımız tehdit altına girmiş, toplum parçalanma ve bölünme sürecine itilmiştir.

 Gelinen bu noktadan, dün olduğu gibi bugün de aynı inanç ve kararlılıkla, halkımızın umudu, Cumhuriyetimizin kurucusu Cumhuriyet Halk Partisi önderliğinde, vatanını ve insanlarını seven yurtseverlerle birlikte, ülkemiz ve halkımız üzerine oynanan oyunların üstesinde de gelebiliriz. Bunu da ancak geleceğine sahip çıkmak isteyenlerin Cumhuriyet Halk Partisi saflarında yer alması ve mücadeleye katkı vermesiyle mümkün olacaktır.

Bugün 94.cü yıldönümünü kutladığımız partimizin kuruluşunun daha nice kuruluş yıldönümlerini kutlamak üzere,bizlere bu günleri armağan eden başta İlk Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, patimize emek veren, gönül veren, destekleyeninden, üyesine ve en üst yöneticisine kadar herkese en içten duygularımla minnet, saygı ve selamlarıma sunuyor, Ülkemizin Kuruluşundan sonsuza kadar var olacağı güne kadar var olacak Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 94.cü Kuruluş Yıldönümünü Kutluyorum.’’

Paylaş:  Facebook Twitter Google
ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI
SİYASET

20 Mart 2024 Çarşamba 17:33

ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI

Ak Parti Tarsus İlçe başkanı Av.Abdurrahman Altınsucu'nun yeni yönetim kurulu onaylandı
17:33
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı
SİYASET

14 Mart 2024 Perşembe 09:03

CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı

SEÇER''5 YILLIK SÜREÇTE ALİ BOLTAÇ'IN VE TARSUSLULARIN YANINDA OLACAĞIZ''
09:03
MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”
SİYASET

10 Mart 2024 Pazar 11:18

MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”

Başkan Serdar Soydan, 100 Projesini kamuoyu ile paylaştı: “100 projemiz ve %100 belediyecilik anlayışımızla harekete geçiyoruz”
11:18