::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP TARSUS İLÇE TEŞKİLATI'NDAN 19 MAYIS KUTLAMASI

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, ve partililer 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 100. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde CHP ilçe binasından Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüdü
CHP TARSUS İLÇE TEŞKİLATI'NDAN 19 MAYIS KUTLAMASI
Haber Giriş:
21 Mayıs 2019 Salı 10:10

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri,İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Belediye Başkan Yardımcısı Ünzile Kuru, Mersin Büyükşehir İmar  A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uyan Belediye meclis üyeleri , ,partili üyeler 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 100. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde  CHP ilçe binasından Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüdü.

Burada Başkan İlk tarafından  Atatürk Anıtına çelenk konuldu.

CHP Tarsus İlçe başkanı Ali İlk, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

‘’Bugün 19 Mayıs 2019. Bundan tam 100 yıl önce Samsundan bir Güneş doğdu. O güneş, sadece Anadolu’yu değil, boyunduruk altında yaşamaya mahkum edilmiş, bağımsızlığa ve özgürlüğe susamış bütün ulusları aydınlatan ve adeta yol gösteren bir ışık saçıyordu.

Bundan tam 100 yıl önce Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, yol göstericimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a ilk adımını attı. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ ün Samsun’a attığı ilk adım; hem bir kurtuluş mücadelesinin başlangıcı, hem de modern Türkiye Cumhuriyetinin ilanına giden sürecin ilk adımıdır.

Bundan tam 100 yıl önce, Cumhuriyet için, halkçı, devletçi, sosyal adaleti esas alan, ulusalcı ve laik amaçlar adına görkemli bir mücadele Samsundan başlatılmıştır.

19 Mayıs 1919’da Başlatılan ulusal kurtuluş savaşı, çok büyük bir mücadelenin ardından ciddi bedeller ödenmiş olmasına rağmen zaferle sonuçlandırılıp, emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine ’dur’ denilmiştir.

Cumhuriyeti kuran ve sonrasında çok partili demokratik sistemi ülkemize armağan eden Partimiz, son gelinen noktada Türkiye Cumhuriyetinin ana kazanımlarından uzaklaşıldığı ve iç - dış emperyalist unsurlara teslim edildiği, bağımlı hale getirildiği, milli iradeye bağlı demokrasinin neredeyse lav edilerek yerine tek adam rejiminin dayatıldığı ve bireyin tüm özgürlüklerinden kopartıldığı gerçeğinin farkındadır.

CHP Tarsus İlçe örgütü olarak bizler, Cumhuriyetimizin kazanımlarının yok edilmesi, bireyin özgürlüklerinin kısıtlanması ve ulusal birlik beraberliğimizin tartışılır hale geldiği günümüzde görev ve sorumluluklarımızın bilinci içerisindeyiz.

19 Mayıs 1919’da Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlatma kararlılığı ile Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlem, tüm Kuvayi Milliye kahramanlarını şükranla anıyor, halkımızın ve gençliğimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz.’’

Paylaş:  Facebook Twitter Google