::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÇOCUKLAR OKUSUN DİYE

ÇİLE YOLU, OKUL YOLU OLDU, ÇOCUKLAR ÇAMURDAN KURTULUP, OKULA KAVUŞTU
ÇOCUKLAR OKUSUN DİYE
Haber Giriş:
14 Mart 2020 Cumartesi 09:38

Mersin’de yol olmadığı için okula gidemeyen çocukların imdadına Büyükşehir Belediyesi yetişti. Servis araçlarının belirli bir noktadan sonra giremediği, geri kalan kısmın ise yürüyerek veya traktörle aşıldığı çile dolu okul yolu, çocuklar okusun diye Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde önce Büyükşehir yol ağına katıldı, sonra da ulaşıma açılarak engeller ortadan kaldırıldı.

Mersin’in Erdemli İlçesi Güzeloluk ile Kuşluca Mahalleleri arasında kalan bölgede hayvancılıkla uğraşan ailelerin çocukları, taşımalı sistem ile eğitim gördükleri Güzeloluk İlkokulu’na gidip gelirken büyük sıkıntılar yaşıyordu. 5 yılı aşkın süredir baraj altında kalan asıl yolun yerine kullanılan tali yol ise özellikle kış aylarında bölge sakinleri için çile yolu haline gelmişti.

50 hanedeki eğitim gören 22 çocuk, çok yağışlı günlerde okula gidemiyor, gittikleri günlerde ise ilk dersleri çoğunlukla kaçırarak geç kalıyorlardı. Servis araçlarının giremediği yolda, her gün bir öğrenci velisi çocukları traktöre bindiriyor, servis araçlarının gelebildiği noktaya kadar taşıyordu. Sabah ve akşam saatlerinde traktörlerle ulaşımı sağlayan öğrenciler, hem çile dolu bir yolculuk yapmak zorunda kalıyor, hem de eğitimde geri kalıyordu.

Çocuklar ile ailelerin sıkıntısını öğrenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yaşanan mağduriyetin bir an önce ortadan kaldırılması için ekipleri harekete geçirdi. Önce Büyükşehir Belediyesi yol ağına dahil edilen 3 kilometre uzunlukta ve 6 metre enindeki yol, daha sonra 200 kamyon malzeme, 1 greyder, 1 ekskavatör, 1 silindir, 3 kamyon ve 8 personel ile yürütülen stabilize malzemeli yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları ile binek araçların da gidebileceği şekilde ulaşıma açıldı.

Bölge halkının yaşadığı sıkıntıları anlatan Güzeloluk Mahalle Muhtarı İbrahim Doğan, “Bu yol Büyükşehir Belediyesi yol ağında değildi. Ama kısa süre önce Başkanımız’ın çalışması ile yol ağına alındı. Bu bölgede hayvancılıkla uğraşan ailelerimizin 22 öğrencisi vardı. Bu öğrenciler kışın çamurda, karda okula gidebilmek için sıkıntılar yaşıyordu. 2 kilometre ilerde servis geliyor, traktörle öğrencileri oraya götürüyor ve akşam da yine traktörle geri alıyorlardı. Şimdi öğrencilerimizin engelsiz şekilde okullarına ulaşmaları ve eğitimde aksama yaşanmaması için Büyükşehir Belediyemiz yol çalışması başlattı. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e de bizlere sağladığı bu destekten dolayı teşekkür ederiz. Öğrenci velileri de bu çalışmayı mutluluk ve sevinçle karşıladı” diye konuştu.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46