::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çukurova Sanayi İşletmeleri Köşesi

Tarsus'ta 1900'lü yılında kurulan Türk Tekstil sanayinin ilk ve en köklü şirketi Çukurova Sanayi İşletmeleri T.A.Ş ‘a ait bazı eşyalar Tarsus Ticaret Borsası'nda sergi salonunda sergilenmeye başladı.
Çukurova Sanayi İşletmeleri Köşesi
Haber Giriş:
10 Şubat 2016 Çarşamba 18:17

Tarsus’ta 1900’lü  yılında kurulan Türk Tekstil sanayinin ilk ve en köklü şirketi Çukurova Sanayi İşletmeleri T.A.Ş ‘a ait bazı eşyalar Tarsus Ticaret Borsası’nda sergi salonunda sergilenmeye başladı.

Çırçır,prese, İplik büküm, dokuma  işletmelerinden oluşan şirketin Mersin yolundaki şirkette yer alan bazı eşyalar Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya’nın girişimleriyle  Tarsus Ticaret Borsasında giriş bölümünde muhafaza altına alınarak sergileniyor.

Elde bulunan tüm koleksiyon malzemeleri, gözden geçirildikten sonra Çukurova Sanayi İşletmeleri T.A.Ş bakır işlemeli levhası , görev yapan personelin  fotoğrafları gibi koleksiyon değeri olan birçok eşya sergileniyor.

Mini sergide  Fabrika sicil defteri, hesap makinası, daktilo,1953 yılına ait takvim,Dokuma fabrikası işçinin şükran hatırası anahtar,iplik ölçüm aletleri,telefon ve tablolar da  yer alıyor.

Paylaş:  Facebook Twitter Google