::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Mersin'de

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Mersin'i ziyaret ederek, Servet Tazegül Spor Salonu'nda vatandaşlarımıza seslendi.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Mersin'de
Haber Giriş:
11 Mart 2018 Pazar 08:04

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ile birlikte ilimize gelen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Vali Ali İhsan Su ile Eşi Hanımefendi Zeliha Su, Kalkınma Bakanımızın Eşi Hanımefendi Zeliha Elvan, Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan, Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz,  Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, 25. Dönem Milletvekili Mustafa Muhammet Gültak, il protokolü ve siyasi parti temsilcileri tarafından karşılandı.

Mersin Polis Eğitim Merkezi (POMEM) heliportunda gerçekleşen karşılama sonrasında ‘Ak Parti Mersin 6. Olağan İl Kongresi’ne katılan Sayın Cumhurbaşkanımız, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan tarafından karşılandığı Servet Tazegül Spor Salonu önünde vatandaşlarımıza seslendi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan; “Terör Koridoruna İzin Vermeyeceğiz Dedik ve Güvenlik Güçlerimiz Bugün Gereğini Yapıyor”

Konuşmasının başında Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı’na değinerek başlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Afrin’deki ilerlememiz devam ediyor ve bugün itibariyle buradaki teröristlerden 3 bin 195’i etkisiz hale getirilmiş durumdadır. Burada bir terör koridoru oluşturmak istediler. Biz de yanlış yapıyorsunuz, müsaade etmeyeceğiz dedik ve güvenlik güçlerimiz hep birlikte gereğini yapmaya başladı. Eğer komuta kademesi Afrin’de sefer görev emri var, gelsinler dedikleri zaman önce ben, sonra da siz, hep beraber gideceğiz.” ifadelerini kullandı ve Milletimizde şehadet inancına işaret etti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan; “Afrin Teröristlerden Temizlenecek, Sahiplerine Teslim Edilecektir”

Konuşmasının devamında bugün Türkiye’de 3,5 milyona yakın Suriyeli mültecinin bulunduğunu kaydeden Sayın Cumhurbaşkanımız, teröristlerden temizlenen bölgelerden ülkemize sığınan mültecilerden 140 bine yakınının evlerine geri döndüğüne işaret ederek, Afrin alındığı andan itibaren sahiplerine teslim edileceğinin üzerinde durdu.

Seslenişine, kardeşler arasında ayrılık olmayacağını ifade ettikten sonra Mersinlilerden birlik ve beraberlik sözü alarak devam eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını 81 milyonla birlik ve beraberlik içerisinde tek Bayrak, tek Vatan, tek Devlet ve tek Millet vurgusu yaparak sürdürdü.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan; “Son 15 Yılda Sadece Mersin’e 27 Milyar Lira Yatırım Yaptık”

Spor salonu önündeki vatandaşlarımıza seslenişinden sonra, kongrenin gerçekleştirileceği salona geçen Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, buradaki konuşmasına ise ilimizdeki yatırımlara değinerek ve bazı açıklamalarda bulunarak başladı.

Mersin’i çok daha ilerilere taşımak için, hep birlikte çok daha fazla çalışılması gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 30 büyük şehrinden biri olan Mersinli vatandaşlarımıza coşkularından dolayı teşekkür etti.

Geçtiğimiz 15 yıl içerisinde diğer 80 vilayetimizle birlikte Mersin’i de geliştirmek, kalkındırmak ve geleceğe hazırlamak için çok büyük yatırımlar yaptıklarını dile getiren Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, bu dönemde sadece kamu kurum ve kuruluşlarımız eliyle Mersin’e yapılan yatırım tutarının 27 milyar lira olduğunu açıkladı.

Eğitimde, 4 bin 500’e yakın yeni dersliği, 5 bin 500’ün üzerinde yatak kapasitesine sahip yükseköğrenim yurtları; Sporda, 25 bin kişilik stadyumun da aralarında bulunduğu 27 tesisi ve Sağlıkta, 13’ü hastane olmak üzere şehir genelinde 35 tesisi hizmete açtıklarını da sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Hatırlayın, geçtiğimiz yıl açılışını yaptığım Mersin Şehir Hastanesi ülkemizin en modern sağlık tesislerinden biridir. Bunlarla da kalmıyor tüm ilçelerimize yeni sağlık tesisleri kazandırmanın da hazırlığı içerisindeyiz.” dedi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan; “Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nin Ticaretimize Ayrı Bir Bereket Getireceğine İnanıyorum”

Konuşmasının devamında, daha önce Mersin’in 279 kilometre bölünmüş yola sahip olduğunu kaydeden Sayın Cumhurbaşkanımız, bunun üzerine bir o kadar daha eklendiği gibi, bunun üzerine de 18 ayrı yol projesinin inşasının sürdüğünü söyledi ve 5 milyar liranın üzerinde bütçesi olan Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında bulunan Erdemli-Silifke-Taşucu-Antalya bölünmüş yolu içerisindeki 7 köprü, 17 tünel ve 2 viyadüğün şu anda hayatta olduğunu ve tamamlanan kısımları etap etap hizmete aldıklarını belirtti. Projenin tamamının ise 2021 yılında hizmete girmiş olacağını ifade eden Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, Antalya bölgesi ile Mersin arasında hızlı ve güvenli ulaşım sağlayacak bu projenin, ticaretimize ayrı bir bereket getireceğine olan inancını da dile getirdi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan; “Hızlı Tren Projelerinin Tamamlanmasıyla Birlikte Mersin’in Önünde Yepyeni Bir Dönem Açılacaktır”

Demiryolu projeleriyle ilgili ise, Mersin’deki mevcut demiryollarını yenilemenin yanında, Mersinimizi hızlı tren hattıyla da buluşturacaklarını belirten Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının devamında; “Mersin’i kuzeyde Ankara ve İstanbul, doğuda Adana-Osmaniye ve Gaziantep istikametine bağlayacak hızlı tren hattı etap etap inşa ediliyor. Konya’ya kadar olan bölümü 3 buçuk milyar lira, Gaziantep’e kadar olan bölümü ise yaklaşık 4 milyar lira maliyeti olan bu projenin tamamlanmasıyla birlikte Mersin’in önünde yepyeni bir dönem açılacaktır. Ayrıca Niğde-Kayseri istikametine giden tren yolunun elektrik ve sinyalizasyon sistemini yenileyerek burasını da özellikle ticari taşımacılıkta önemli bir hat haline dönüştürüyoruz. Yenice Lojistik Merkezi ise kısmen hizmet vermeye başladı.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili de yap işlet devret modeliyle inşa edilmeye başlanan projenin, bugün kamu eliyle yapıldığını kaydeden Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, altyapıyla ilgili işlerin hızla devam ettiğini, üst yapıyla ilgili ihalenin de önümüzdeki haftalarda yapılmak suretiyle çalışmaların hızla yürütüldüğünü ve bu dev projeyi 2019 yılı sonuna kadar yetiştirme gayreti içinde olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan; “Hedefimiz Mersin’in Topraklarının Tamamını Su ile Buluşturarak Verimini ve Bereketini Arttırmaktır, Bunu da Başaracağız.”

Havalimanının, kısa sürede Mersin’e ve Adana’ya hizmet vermeye başlaması ile birlikte, bölgenin ulaşım anlamında oldukça rahatlayacağını ifade ederek sözlerini sürdüren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ilimize su alanında yapılan ve yapılacak olan yatırımlarla ilgili ise; “Alaköprü Barajı, Kıbrıs’a su sağlamanın yanında burada 84 bin hektara yakın arazimizi de sulayacak. Şu ana kadara bunun 12 bin dekarı sulamaya açıldı, kalanıyla ilgili ise çalışmalar sürüyor. Ayrıca Mersin’e geçtiğimiz dönemde 6 baraj ve 7 gölet inşa etmiştik. 10 baraj ve 8 göletten oluşan bir hedefimiz daha var, onu da yapacağız. Tarsus için özellikle önemli olan Pamukluk barajını da önümüzdeki yıl hizmete alıyoruz. Anamur Demiröen barajının ihalesi yapıldı, Erdemli Kargıcak barajının ise ihalesi Haziran’da tamamlanıyor. Hedefimiz Mersin’in topraklarının tamamını su ile buluşturarak verimini ve bereketini arttırmaktır, bunu da başaracağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmasında, çiftçilerimize 15 yılda yaklaşık 1,5 milyar lira ödeme yapıldığını da belirten Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, tüm bu hizmetleri daha da geliştirerek ve yaygınlaştırarak sürdürme noktasındaki kararlılıklarını dile getirdikten sonra, konuşmasını Kurtuluş savaşı, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve Zeytin Dalı Harekatı’na değinerek sürdürdü.

Partisinin 6. Olağan kongresinde yaptığı konuşmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Mersin ziyaretini tamamlayarak Antalya ilini ziyaret etmek üzere ilimizden ayrıldı.(kaynak:Mersin Valiliği)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google