::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Demokrasi ve Şehitler Mitingi

Demokrasi ve Şehitler Mitinginde Mersinlilerin Milli İrade Coşkusu Zirveye Ulaştı
Demokrasi ve Şehitler Mitingi
Haber Giriş:
08 Ağustos 2016 Pazartesi 09:10

Mersinlilerin 23 gündür Cumhuriyet Meydanı’nda tuttuğu demokrasi nöbeti,  Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da telekonferans yoluyla bağlanarak Mersinlilere seslenmesiyle demokrasi şölenine dönüştü.

Mersin Valiliği basın ve Halkla İlşkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre  Mersin’de ise Cumhuriyet Alanı’nda ellerinde Türk Bayrağı’yla toplanan on binlerin katıldığı ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan ve Vali Özdemir Çakacak’ın yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan ve Baki Şimşek, il protokolü ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katılım sağladı.

 

Sırasıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Yılmaz Tezcan’ın konuşmalarıyla artan demokrasi heyecanı, Vali Özdemir Çakacak’ın, ardından da Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın kürsüye çıkmasıyla zirveye ulaştı.

 

Bakan Elvan “ Şu An Karşımda Mersin’in Birlik ve Beraberlik Fotoğrafı Duruyor “

 

Mersinlilere seslenen Bakan Elvan, meydanı dolduran onbinlere bakınca karşısında Mersin’in birlik ve  beraberlik fotoğrafını, Mersinlilerin ise bir bütün olarak asil ve dik duruşunu gördüğünü ifade ederek “ O hainler Milli birliğimizi, beraberliğimizi, Türkiye’mizi yok etmeye, demokrasimizi ortadan kaldırmaya çalıştılar. Ama sizler Vatanınıza, Milletinize, Devletinize ve Ay-Yıldızlı Bayrağınıza, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktınız. Allah sizlerden razı olsun” diye konuştu.

 

Konuşmasını 15 Temmuz akşamından itibaren Devletimizin, Vatanımızın, Milletimizin, birliğimizin, istiklalimizin ve şehitlerimizin sembolü ay yıldızlı bayraklarla evlerini, işyerlerini ve meydanları süsleyerek vatandaşlarımızın, gönüllerindeki Vatan ve Millet sevgisini tüm dünyaya apaçık bir şekilde gösterdiğini vurgulayarak sürdüren Bakan Elvan “Mersinliler olarak hepiniz ayağa kalktınız ve “Demokrasi” dediniz. Mehmet Akif’in “Ben, ezelden beridir hür yaşadım; hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım” dizelerini hayata geçirdiniz. Türk Milleti hiçbir zaman esaret altında yaşamamıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile onur ve gurur duyuyoruz. Siz ‘İstiklalden başka bir yol yoktur. Atalarımızın hiçbir zaman esaret altında yaşamadığı gibi; bizler de hiçbir zaman esaret altında yaşayamayız.’ diyerek FETÖ terör örgütü mensuplarının karşısında dimdik durdunuz” dedi.

 

Bakan Elvan “Bu Bir “İkinci İstiklal Mücadelesi” Ruhudur”

 

Aziz Milletimizin, 15 Temmuz akşamından bu yana adeta Kurtuluş Savaşı ruhunu yeniden canlandırdığını da sözlerine ekleyen Bakan Elvan “ Hatırlayınız, Kurtuluş Savaşının yaşandığı günlerde ülkemiz işgal altındaydı, yeterli silahımız yoktu. Yaşlısı, genci, kadını, erkeği kazmasıyla küreğiyle vatanı müdafaa etmek için yola çıkmış; Sakarya’da, Dumlupınar’da, Ülkemizin dört bir yanında o işgalcileri denize dökmek için mücadele etmişlerdi. İşte sizler de 15 Temmuz akşamından itibaren o ruha sahip oldunuz ve o ruhu yaşattınız. Bu bir “İkinci İstiklal Mücadelesi” ruhudur. Sizdeki bu azim ve kararlılık olduğu müddetçe karşımıza kim gelirse gelsin ülkemizi bölemediler bölemeyecekler” ifadelerini kullandı.

 

Bakan Elvan “ Tüm Türkiye’de Bir ve Beraber Olarak Tüm Dünyaya Sesleniyoruz ”

 

Bugünün tarihi bir gün olduğunu da kaydeden Bakan Elvan “ Şu an İstanbul Yenikapı’da ve Türkiye’nin diğer seksen ilinde Cumhuriyet tarihimizde ilk kez siyasi partisi, düşüncesi, yaklaşımı ne olursa olsun 79 milyon insanımız Demokrasimiz, Cumhuriyetimiz, Milli Birlik ve Beraberliğimiz için meydanlarda toplanmış bulunuyor. Biz Millet olarak bir bütünüz, biriz ve hep birlikte büyük Türkiye’yiz. Bizi birbirimizden kimse ayıramaz. Siyasi farklılıkların bir zenginliğe dönüştüğü bugün, darbeci terör örgütüne, onun üst aklına ve onu destekleyen dış mihraklara meydan okuyan bir millet olarak tüm Türkiye’nin dört bir yanından tüm dünyaya sesleniyoruz. Bu meydanlarda İstiklal Mücadelesinin, Çanakkale’de Sakarya’da Dumlupınar’da, Malazgirt’te şehit olan kardeşlerimizin ve 15 Temmuz şehitlerimizin ruhu, ay yıldızlı bayrağımızın vakarı ve heybeti var. Bizler devlet ve Millet olarak kaynaştık, bu kaynaşmamız da bugün doruk noktasına ulaştı. Devlet ve Millet olarak el ele, beraber, birlikte, bu vatan, millet, ülke ve bayrak için her şeyi feda edebileceğimizi gösterdik. Bizim Milletimiz köklü bir geçmişe sahip yüce, şerefli ve aziz bir Millettir.”

 

“ Milletimizin ne kadar güçlü bir imana sahip olduğunu, Vatanı ve Millet için her şeyini feda edebileceğini düşünemediler. Darbe girişimine karışmayan, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içerisinde bulunan onurlu, şerefli subaylarımız, kalbi Vatan, Millet ve Bayrak diye atan şerefli emniyet mensuplarımız el ele, Milletimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, siyasi partilerimizle, basınımızla birlikte darbecilere karşı dik bir duruş sergilediler. Ülkemizi uçurumun eşiğinden hep birlikte, sizlerin de büyük desteğinizle kurtardık.”

 

Bakan Elvan “ Milletimizin Vergileriyle Alınan Silahlarla Yine Milletimize Saldırdılar”

 

“Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış bu darbeci zihniyete sahip terör örgütü mensupları komutanlarından, Başbakanlarından, Cumhurbaşkanlarından değil, örgüt elebaşından emir aldı ama Yüce Milletimiz darbecilere gereken cevabı verdi. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sizlere seslenişi ile birlikte demokrasi, milli irade ve bu Aziz Vatan için meydanları doldurdunuz. Arkasından Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Sayın Devlet Bahçeli bu darbeye karşı vatandaşlarımızın dik bir duruş sergilemesini ve meydanlarda darbecilere karşı direnmelerini istedi. Sizler de meydanları doldurdunuz; o meydanlarda genç yaşlı demeden tankların önüne geçerek hainlere dur dediniz. O teröristler sanki karşısındaki insanlar bir düşmanmış gibi silahlarıyla saldırdılar. Ki o silahlar sizlerin vergileriyle satın almış olduğumuz uçaklar, helikopterler üretmiş olduğumuz tanklar ve silahlardı. Devletin silahlarını yine Devlete karşı kullandılar. Hiç kuşkunuz olmasın ki yüce adalet önünde bunların hepsinin hesabını verecekler.”

 

“Vatan, millet ve demokrasi için tam 239 şehit verdik. Bu şehitlerimizin ellerinde tank, top, tüfek kazma, kürek yoktu. Ama iman gücü, Vatan ve Bayrak aşkı, Türkiye sevgisi vardı. Bu kardeşlerimiz göğüslerini tanklara, toplara, silahlara siper ettiler. ‘Yeter ki bu millet, bu ülke kurtulsun. Biz demokrasi dışında başka hiçbir şeyi kabul etmeyiz’ dediler, Mustafa Kemal’in Kurtuluş Savaşında “Ya istiklal ya ölüm” dediği gibi; onlar da aynı şeyi söyleyerek ölmeyi göze aldılar ve şehit oldular. Allah rahmet eylesin, ruhları şad olsun.”

 

“15 Temmuz şehitlerimizin Malazgirt’te, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kahramanmaraş’ta, Hatay’da ve Kurtuluş Savaşı’nda şehit olan ecdadımızdan hiçbir farkı yoktur. Onlar birinci İstiklal Mücadelesi’ni veriyorlardı, sizler de 15 Temmuz’da İkinci İstiklal Mücadelesi’ni verdiniz. Sizin bu mücadeleniz olmasaydı; bugün belki ülkemiz işgal edilmiş olacaktı. Yüce Türk milleti Vatan ve Millet aşkıyla o gecede gerçek bir destan yazdı. Milli İrademizi korumak için şehit olanları asla unutmayacağız. Ki; o şehitlerimiz arasında darbe girişiminin önlenmesinde çok büyük katkısı olan Astsubay Ömer Halisdemir kardeşimiz de vardı. Astsubay Ömer Halisdemir komutanının talimatıyla, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı işgale gelen darbecilere kahramanca karşı koyarak, darbeci generali alnından vurmuş ve Özel Kuvvetler Komutanlığımızı darbecilere teslim etmediği için hainler darbeciler tarafından şehit edilmiştir. Bu kardeşimiz gibi silahlı kuvvetlerimizin ve emniyet teşkilatımızın içinde, vatandaşlarımız arasında yüzlerce kardeşimiz çok önemli bir mücadele gerçekleştirdiler. Bu mücadele neticesinde darbecilerin milletimize yönelttiği o zehirli hançeri, milletimizin onurlu ve şerefli evlatları darbecilere sapladılar. Artık yargı önünde hesap verecek, yaptıklarının cezasını çekecekler.” şeklinde konuştu.

 

Darbe girişimi tüm yurtta ilan edilen ‘Olağanüstü Hal’ ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Elvan, geçmişteki darbelerde milletin temel hak ve hürriyetlerinin kısıtlanması için olağanüstü hal ilan edildiğini ifade ederek “ Olağanüstü Hal’i bu darbecileri hem silahlı kuvvetlerimizden, hem emniyet teşkilatımızdan, hem de kamu kurum ve kuruluşlarından tasfiye etmek ve köklerini kazımak amacıyla ilan ettik. Çok sayıda memurun ve Türk subayı diyemeyeceğimiz hainlerin görevine son verildi veya cezaevlerine konuldu. Hukuk kuralları çerçevesinde gereken en ağır cezayı alacaklarından hiç şüpheniz olmasın” dedi.

 

Vali Çakacak “ Sizin Başınız Dik Oldukça, Bu Milletin Boynunu Hiç Kimse Bükemeyecektir”

 

Milli iradeye sahip çıkan coşkulu onbinlere Aziz Milletimin değerli evlatları diye hitap ederek konuşmasına başlayan Vali Çakacak ise “ 15 Temmuz gecesinden bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın Milletimizi meydanlara daveti üzerine milyonlar meydanlara inerek demokrasiye sahip çıktı. Vatanı, Bayrağı, Demokrasisi, Milleti ve Milli İradesi için meydanlara inen Milletimiz, 23 gündür meydanları doldurmaya devam ediyor. Hepiniz o hainlere karşı dimdik durdunuz, sağlam bir tavır ve duruş sergilediniz. Bu nedenle Mersin Valisi olarak hepinize, siz yüce Milletimin tüm fertlerine tek tek şükranlarımı sunuyorum. Sizin başınız dik oldukça bu Milletin boynunu hiç kimse bükemeyecektir. Sizler var oldukça bu topraklarda hiçbir terör örgütü barınamayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından telekonferans yoluyla Yenikapı Mitingi’ne canlı olarak bağlantı kuruldu. Bakan Elvan, Vali Çakacak ve beraberindekiler platforma kurulan dev ekranlardan sırasıyla Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar’ın konuşmalarını izledikten sonra Başbakan Sayın Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Yenikapı Miting Alanı’nı dolduran yaklaşık 4 milyon vatandaşımıza, telekonferans yoluyla ise 80 ilimize hitaben gerçekleştirdikleri tarihi konuşmalarını izleyerek, tüm Türkiye ile birlikte tek yürek oldu

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Diğer Fotoğraflar