::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Deneyimli hekimden saç uyarısı

Tam 38 yıllık Dermatoloji Uzmanı olan Dr. Mehmet Erol Ak, bugüne kadar bitkilerin saç çıkardığını görmediğini söyledi. Uzm. Dr. Ak, “Saç dökülmesine karşı, aktara değil doktora gidin” dedi
Deneyimli hekimden saç uyarısı
Haber Giriş:
17 Eylül 2018 Pazartesi 09:53

Tam 38 yıllık Dermatoloji Uzmanı olan Dr. Mehmet Erol Ak, bugüne kadar bitkilerin saç çıkardığını görmediğini söyledi. Uzm. Dr. Ak, “Saç dökülmesine karşı, aktara değil doktora gidin” dedi

 

 

Kellik özellikle erkeklerin en büyük kabusu. Soğan suyu, sarımsak yağı, ısırgan otu, çam terebentin saç dökülmesine karşı en çok kullanılan bitkilerin başında geliyor. Aktarlarda saç çıkardığı iddia edilen türlü türlü karışımları da bulmak mümkün. 1980 yılından bu yana Dermatoloji Uzmanı, 1984’ten bu yana ise Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan Dr. Mehmet Erol Ak, saç dökülmesi için aktarlarda çare arayanları boşuna zaman ve para kaybetmemeleri için uyardı. 38 yıllık dermatoloji uzmanı olarak şimdiye kadar bitkilerin saç çıkardığına hiç tanık olmadığını belirten Uzm. Dr. Ak, “Saç dökülmesine karşı aktara değil, doktora gidin. Saçlarınıza ancak bilimsel teknik ve yöntemlerle kavuşabilirsiniz” dedi. Uzm. Dr. Ak, diğer yandan marka farkı olmaksızın bebe şampuanlarının, saçlar için en yararlı kozmetik ürünler olduğunu söyledi.

 

FAST FOOD DA SAÇ DÖKÜYOR

Medical Park Tarsus Hastanesi’nde görev yapan Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Erol Ak, saçların genetik etkenler dışında dengesiz ve yetersiz beslenme, ağır enfeksiyon hastalıkları, kanser hastalığı, sık doğum yapmak, saç boyamak ve stresli yaşam nedeniyle de dökülebildiğini belirtti. Dr. Ak, “Saç dökülmesinin birçok farklı nedeni olabiliyor. Örneğin, çok bilinmez ama fast food beslenme ve obezite de saç dökülmesine yol açabiliyor. Diğer yandan iftiraya uğrayıp bir gece nezarette kalan ve sabah kadar bütün saçları dökülene bile rastladım” dedi. Uzm. Dr. Ak, saç dökülmesinin en ağır ve en zor tedavi edilen türünün, genetik temele dayananlar olduğunu söyledi.

 

EKİLEN SAÇ ÖMÜR BOYU DÖKÜLMEZ

Dökülen saçların kökleri hala canlıysa çeşitli yöntemlerle yeniden çıkarılmasının mümkün olduğunu belirten Dr. Mehmet Erol Ak, kökler öldüğünde ise saç ekimi ve buna benzer bazı yeni teknikler dışında seçenek bulunmadığını vurguladı. PRP ve mezoterapinin de uygulanabileceğini ancak saç ekimi kadar etkili yöntemler olmadığını ifade eden Dr. Ak, “Saç ekimi çok emek isteyen, sabahtan akşama kadar süren bir yöntemdir. Ensedeki sağlam saç kökleri alınır ve bazı işlemlerden geçirilerek dökülen yerlere nakledilir. Ekimden 15 gün sonra yeni ekilen saçlar dökülmeye başlar. 3’ncü ayda ise çok güçlü yeni saçlar çıkar. Bunlar, kişinin ömrünün sonuna kadar dökülmez” diye konuştu.

 

KAŞ, BIYIK VE SAKAL DA EKİLEBİLİYOR

Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Erol Ak, saç ekimiyle ilgili olarak şöyle devam etti: “Saç ekimi yöntemini eğitimli-eğitimsiz, zengin-yoksul, genç-yaşlı toplumun her kesiminden insanlar tercih ediyor. Maliyetinin diğer yöntemlere göre yüksekliği dışında bir olumsuzluğu bulunmadığı için ilgi görüyor. Kadınlar da saç ektirebiliyor ancak işlem için saçların kesilmesi gerektiğinden, bu yöntemden uzak duruyorlar. Yılın 365 günü saç ekimi yapılabilir. Bu yöntemden sonra, eskisinden çok daha güçlü saçlara sahip olan insanların özellikle iş hayatında motivasyonunun arttığını görüyoruz. Saç ekimi tekniği, bugünkü teknolojiyle kaş, sakal ve bıyık için de kullanılabilen bir yöntemdir.”(kaynak:Medical Park Tarsus Hastanesi)

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google