::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Denizden Yüzdürülerek Getirilen Borular Sorunu Çözdü

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Akdeniz'in temizlenmesi yolunda önemli çalışmalara imza atıyor.
Denizden Yüzdürülerek Getirilen Borular Sorunu Çözdü
Haber Giriş:
22 Ağustos 2017 Salı 18:43

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Akdeniz’in temizlenmesi yolunda önemli çalışmalara imza atıyor.

 

Mersin genelinde yapılan rehabilitasyon, kapasite artırımı ve yeni atıksu arıtma tesisleri ile ilgili çalışmalarını da büyük bir hızla sürdüren MESKİ Genel Müdürlüğü, hizmete açtıkları atıksu arıtma tesisleri ile denizi ve doğayı korumaya devam ediyor.

 

MESKİ Genel Müdürlüğü, Anamur ilçesinde hizmet veren Atıksu Arıtma Tesisinin derin deniz deşarj hattında meydana gelen arızayı gidermek için derin deşarj hattını yenileyerek sorunu çözüme kavuşturdu.

 

Mersin'in daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması için yapılan yatırımların aralıksız sürdüğünü ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, en büyük hedeflerinin temiz bir deniz ve temiz çevreyi gelecek kuşaklara miras bırakmak olduğunu kaydetti. Başkan Kocamaz, “Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ olarak Akdeniz’in temizlenmesine katkı sağlayarak sahillerimizde mavi bayraklı plajlarımız sayısını artırmak için yatırımlar yapıyoruz. Amacımız Akdeniz’i atıksulardan arındırmak ve tüm sahillerimize ‘Mavi Bayrak’ kazandırmaktır” şeklinde konuştu.

 

İlçeden ilçeye temiz deniz seferberliği

 

MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından, Anamur Atıksu Arıtma Tesisi’nde yapılan incelemelerin ardından arıtılmış suyun deşarj edildiği hattın sahilde bulunan bölümünde patlak olduğunu tespit edildi. Yapılan tespitin hemen ardından tamirat ve revizyon çalışmalarına vakit kaybetmeden çalışmalara başlanıldı.  Arızanın giderilmesi için su altında ve su üstünde kapsamlı bir şekilde yürütülen çalışmalarda deşarj hattının bin 800 metre açıkta olan difüzörlerin tamiratları yapılarak çalışır vaziyete getirildi. 

 

Daha sonra 630 milimetre çapında yaklaşık 160 metrelik borunun değişimi için derin deniz deşarj borusunun denizin altından ve sahilden 30 metre açıktan diğer denge bacası bölümünden kesildi. 630 milimetre çapında 160 metre uzunluğundaki yeni derin deniz deşarj borusu 2 parça halinde Bozyazı Limanında montajı yapıldıktan sonra Bozyazı Liman’ndan denizden yüzdürülerek Anamur Atısu Arıtma Tesisi derin deşarj hattına getirildi. 630 milimetre çapında boruların ilk parçası denizin içerisine  eksi 30 metre derinlikte denizin altında bağlantıları yapılırken  diğer parçası bağlantıları ise sahildeki derin deniz deşarj hattına yapılarak Anamur Atıksu Arıtma Tesisinin sorununu çözüme kavuşturuldu.(kaynak: Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi)

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29