::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dikkat Sizden Notlar Bizden Projesi Kapsamında ödüller dağıltıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen “Dikkat Sizden Notlar Bizden” projesi çerçevesinde Türkiye geneli yapılan yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini Vali Ali İhsan Su'nun elinden aldı
Dikkat Sizden Notlar Bizden Projesi Kapsamında ödüller dağıltıldı
Haber Giriş:
31 Temmuz 2019 Çarşamba 09:15

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen “Dikkat Sizden Notlar Bizden” projesi çerçevesinde Türkiye geneli yapılan yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini Vali Ali İhsan Su’nun elinden aldı.

Sahil Valilik’te  düzenlenen ödül törenine, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Hasan Basri Uçar ile ödül alan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Programda yaptığı konuşmada trafik kazalarının azaltılması ve trafik seyrinin en güvenli şekilde gerçekleşmesi için ülkemiz genelinde birtakım tedbirler alındığını, bu tedbirler çerçevesinde de bir dizi plan, projenin uygulamaya konulduğunu belirten Vali Ali İhsan Su, bu çalışmaların ana hedefinin yaralanmalı ve ölümlü trafik kazalarının en aza indirilmesi olduğunun altını çizerek, bu amaçla çalışmaların sürdürüldüğünü ve denetimlerin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Trafik kazalarının genellikle aşırı hız, alkollü araç kullanımı, hatalı sollama gibi nedenlerle meydana geldiğine değinen Vali Ali İhsan Su, farkındalığı arttırmak amacıyla hem bu konularda; hem de emniyet kemeri kullanımı, hız limitlerine uyulması, çocuk taşınan araçlarda çocuk koltuğu ve motorlu taşıtlarda kask kullanımın yaygınlaştırılması gibi birçok konuda da denetimlerin sürdürüldüğünü ve bu süreçte ilimiz genelinde önemli bir farkındalık oluşturulduğunu söyledi.

Vali Su konuşmasına şu şekilde devam etti. “Geçtiğimiz Ramazan Bayramı süresince devam eden “Dikkat Sizden, Notlar Bizden” projesi çerçevesinde çocuklarımız bayram süresince yaptıkları seyahatlerde anne babalarının trafik kurallarına uyup uymadıklarını değerlendirdiler ve onlara not verdiler. Bu verdikleri notları sosyal medya üzerinden paylaştılar. Yapılan değerlendirme sonucunda ülke genelinde en başarılı paylaşımı yapan toplam 100 çocuğumuz İçişleri Bakanlığımızca bisikletle ödüllendirildi. İlimizde de projesi çerçevesinde başarı gösteren Eymen Akyurt, Aras Baloğlu ve Defne Kesici bisiklet ödülü almaya hak kazandı. Çocuklarımıza hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlarımızı bir kez daha trafik kurallarına uymaları ve bu konudaki hassasiyetlerini daha da ön plana çıkarmaları konusunda uyaran Vali Ali İhsan Su, “Trafik kurallarına uyarsak trafik kazalarının olabilecek en düşük seviyeye çekilmesinde hepimizin pay sahibi olacağımıza inanıyorum” dedi.

Konuşmasının devamında ulaşım altyapısının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi konusunda ülke genelinde çok ciddi yatırımların devam ettiğini ifade eden Vali Su, vatandaşlar olarak da burada bize düşen en büyük görevin trafik kurallarına uyarak trafik kazalarını en aza indirmek olduğunun altını çizdi. Konuşmasının sonunda ilimiz genelinde yapılan denetimler sonucunda meydana gelen yaralanmalı trafik kazalarında %15 civarında, ölümlü trafik kazalarında da yaklaşık %30 oranında bir azalma meydana geldiği bilgisini veren Vali Ali İhsan Su, hem vatandaşlarımıza trafik kurallarına uyma noktasında gösterdikleri hassasiyetten dolayı hem de bu denetimleri yapan Emniyet ve Jandarma trafik teşkilatlarına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

“Bu Yolda Hep Birlikteyiz” projesinin devamı olan “Dikkat Sizden Notlar Bizden” projesi kapsamında ülke çapında düzenlenen yarışmada, ilk 100’e  giren öğrencilere bisikletlerini Vali Ali İhsan Su verirken, katılım belgelerini ise İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve İl Jandarma Komutan Vekili Hasan Basri Uçar birlikte verdiler.

Günün anısına toplu fotoğraf çektirilmesi ile ödül töreni son buldu.

Paylaş:  Facebook Twitter Google