::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DÜNYANIN SAYILI ÜNİVERSİTELERİNDEN KÜLTÜR YAYINLARINA BÜYÜK İLGİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, dünyanın sayılı üniversitelerinin kütüphanelerinden ilgi görmeye devam ediyor
DÜNYANIN SAYILI ÜNİVERSİTELERİNDEN KÜLTÜR YAYINLARINA BÜYÜK İLGİ
Haber Giriş:
01 Mart 2019 Cuma 13:49

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, dünyanın sayılı üniversitelerinin kütüphanelerinden ilgi görmeye devam ediyor. En son Amerika ve İngiltere’de bulunan üniversitelerin kütüphanelerinden gelen talep üzerine Kültür Yayınları kitapları raflarda yerini alacak.

Daha önce Yunanistan, Almanya, Hollanda ve Kıbrıs gibi ülkelere talep üzerine kitaplarını gönderen Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, bu sefer de Amerika Birleşik Devletleri’nin Harvard Üniversitesi Kütüphanesi, New York Üniversitesi Kütüphanesi, Princeton Üniversitesi Kütüphanesi, Michigan Üniversitesi Kütüphanesi, Ohio Üniversitesi Kütüphanesi, ABD Kongre Kütüphanesi ile İngiltere’de yer alan Oxford Üniversitesi Bodleian Kütüphanesi’ne kitaplarını gönderecek.       

Zengin kitap koleksiyonlarına sahip üniversitelerden Kültür Yayınlarına yoğun talep

Tarihe ışık tutan, araştırma, inceleme ve bilgi edinme kitapları olan Nazlı Geylani tarafından kaleme alınan ‘1923-1950 arası Mersin’de Gündelik Hayatın ve Sosyal Mekânların Dönüşümüne Yönelik Bir Sözlü Tarih Çalışması’, Abdullah Toroslu tarafından kaleme alınan ‘Yöremiz Efsaneleri (Mersin, Adana, Hatay Yöresi)’ ve Semihi Vural’ın kaleminden çıkan ‘Mesudiye Mahallesine adını veren Gemi Mesudiye ve Babam Ali Çavuş’ kitapları dünyaca ünlü kütüphanelerin raflarında yerini alacak.

Mersin tarihine ışık tutan, kent kültürü üzerine bilinmeyenleri cevaplayan, unutulmaya yüz tutan kent kültürünün yaşatılması adına çaba sarf eden Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, zengin kitap koleksiyonlarına sahip üniversitelerden yoğun talep görüyor.

Söz konusu üniversitelerde eğitim veren öğretim üyeleri ve eğitim alan öğrenciler, Mersin tarihi hakkında araştırmalar yapabilecek ve kaynak sıkıntısı çekmeyecek.

Daha önce raflarda yerini alan kitaplar

Daha önceki yıllarda Büyükşehir Belediyesi, Amerika’nın Michigan Üniversitesi, New York Üniversitesi, Princeton Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi Kütüphanesi’ne kitaplarını göndermişti. İbrahim Bozkurt tarafından yazılan Tanzimat'tan Cumhuriyet'e Mersin Tarihi (1847-1928), Turan Ali Çağlar tarafından kaleme alınan Mersin ve Tarsus Halk Kültürü, Cihat Yıldırım’ın kaleminden çıkan Milli Mücadele Döneminde Mersin 1918-1922, Necdet Canaran’ın Bir de Dostluk, Semihi Vural’ın yazdığı Anadolu’nun Kapısı Tarsus Gülek Boğazı, Ertan Aykın’ın Çizgilerle Kilikya Kaleleri kitabı daha önce raflarda yerini almıştı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’nın kitaplarını çıkmaya başladığı günden itibaren takip eden ve temsilcisi olduğu üniversitelerin kütüphanelerine kitapların gönderilmesini sağlayan İSİS yayınları, basımı gerçekleştirilen kitaplardan ilgi alanlarına göre talepte bulunmaya devam edecek.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google