::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Egemenlik Kavşağı Hem Çevreci Hem Ekonomik

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin üçüncü büyük katlı kavşak projesi olan Egemenlik Katlı Kavşağı zamandan ve yakıttan sağladığı kazanç ile Mersin ve ülke ekonomisine katma değer sağlarken, emisyon salınımını azaltarak çevre kirliliğini de en aza indiriyor.
Egemenlik Kavşağı Hem Çevreci Hem Ekonomik
Haber Giriş:
14 Temmuz 2018 Cumartesi 09:51

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin üçüncü büyük katlı kavşak projesi olan Egemenlik Katlı Kavşağı zamandan ve yakıttan sağladığı kazanç ile Mersin ve ülke ekonomisine katma değer sağlarken, emisyon salınımını azaltarak çevre kirliliğini de en aza indiriyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Mersinlilerin hizmetine sunulan ve çağını yakalayan bir mühendislik anlayışı ile inşa edilen Egemenlik Katlı Kavşağı sağladığı tasarruf ile hem Mersin’e hem ülke ekonomisine, hem çevreye hem de Mersinlilere kazanç sağlıyor.

Çevreci bu kavşak atmosfer kirliliğini önlüyor

Hüseyin Okan Merzeci Üniversite Kavşağı, İsmet İnönü Bulvarı, Vali Şenol Engin Caddesi ve Üniversite Caddesi kesişiminde sinyalize 4 kollu dönel kavşağın, katlı kavşak olarak projelendirilmesi sayesinde eski hemzemin kavşak durumuna göre birçok kazanımı oluyor. Mersin’e değer katan bu katlı kavşak projesi ile Büyükşehir Belediyesi vatandaşların yaşadığı trafik sorununu çözme konusunda büyük bir adım daha atarken,  trafikten dolayı çevreye verilen zararı en aza indirmiş oluyor.

Egemenlik Katlı Kavşağı ile vatandaşların trafikte bekleme süresi azaltılarak yakıttan ve emisyondan kazanç sağlanıyor. Araçların bekleme süresinin en az indirilmesi ile harcanan yakıt miktarı düşerken salınan emisyon gazı da azaltılmış oluyor. Bu iki kalemde sağlanan kazanç ile hem Mersin ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlanıyor.

Yapılan araştırmalar genel hava kirliliğinin % 60’ını aşan kısmının egzoz gazlarından kaynaklandığı ve bir araç motorunun bir insanın günlük gereksinimi olan 15 m3 havayı yalnızca 10 dakikada sağlığa zararlı duruma getirebildiğini göstermektedir. Egemenlik Katlı Kavşağı’nda uygulanan akıllı sinyalizasyon sistemi ile araçların kırmızı ışıkta bekleme süreleri en aza indirilerek, zararlı gazların atmosfere salınımını azaltılıyor. Bu sayede motorlu taşıtlardan kaynaklanan atmosfer, toprak ve su kirliliği azaltılmış oluyor.

Milli ekonomiye yılda 21.616.812 TL kazanç

Bu proje ile yıllık zaman kazancı 9.691.152 TL, yıllık yakıt tüketimi kazancı 7.653.812 TL, yıllık emisyon kazancı olarak 4.271.848 TL olmak üzere toplamda 21.616.812 TL ile milli ekonomiye sağladığı kazancın yanında, zaman ve çevre açısından da çok büyük kazanımlar sağlıyor. Yakıttan tasarruf, amortisman, lastik aşınması, zaman kazancı gibi pek çok konuda sürücüleri rahatlatacak olan kavşağın senelik kazancı ekonomiye yaklaşık 22 milyon lira olarak dönecek. Bu kavşaklarla Mersin kazanıyor, Mersinli kazanıyor. Vatandaşların dakikalarca, saatlerce trafikte bekleyerek israf ettiği akaryakıt ücreti cebinde kalıyor ve ekstra para ödemiyor.   (kaynak:Mersin Büyükşehir Belediyesi)

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29