::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

EĞİTİM İŞ BAŞKANI KARAMIK

Eğitim iş Tarsus şube başkanı Yunus Karamık, Öğretmen Okullarının 171.yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı
EĞİTİM İŞ BAŞKANI KARAMIK
Haber Giriş:
18 Mart 2019 Pazartesi 08:41

Eğitim iş Tarsus şube başkanı Yunus Karamık, Öğretmen Okullarının 171.yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Karamık, mesajında şu ifadelere yer verdi:

‘’ Bugün biz eğitimcilerin bu topraklardaki varlığı için çok önemli bir günün, Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 171. Yıldönümü.

Bir ülkenin geleceğinin mimarı, öğretmenlerdir. Bugün yapılacak iş, Köy Enstitüleri’nin felsefesi ile çağdaş özerk üniversitenin olanaklarını buluşturmak, üniversitede iyi öğretmen yetiştirme modelleri yaratmaktır. Bunun için ilk adım, üç büyük ilde birer “Eğitim Üniversitesi” kurmaktır. Öğretmen yetiştirme sisteminde yaşanan bu sıkıntıların yanı sıra bugün yetişmiş öğretmenlerin başta atanmama olmak üzere onlarca kronik sorunu bulunmaktadır. Yıllarca öğretmen olmak için okuyan, bu alanda eğitim alan meslektaşlarımızın onca öğretmen açığına rağmen atanmaması ve son olarak kadrolu öğretmen alımının durdurularak sözleşmeli öğretmen sisteminin getirilmesi bugün eğitim sisteminin en önemli sorunlarındandır.

Eğitim-İş olarak altını çiziyoruz; öğretmen yetiştirme, öğretmene hak ettiği yaşam standartlarını sağlama, öğretmenliğin saygın statüsünü tekrar kazandırma gibi adımlar, en başta bu ülkenin geleceği için, eşit, adil, parasız, laik eğitimi hak eden bu ülkenin çocukları için atılmalıdır.’’(HABER MERKEZİ)

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google