::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

EĞİTiM İŞ BAŞKANI KARAMIK'DAN 19 MAYIS MESAJI

Atatürk ve silah arkadaşlarının ulusumuzun göğsüne taktığı 19 Mayıs nişanı, tarihin sonuna dek parlayacaktır.
EĞİTiM İŞ BAŞKANI KARAMIK'DAN 19 MAYIS MESAJI
Haber Giriş:
22 Mayıs 2020 Cuma 12:46

Eğitim İş Tarsus Şube başkanı Yunus Karamık, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajında

Bugün, ulus olarak en kıvançlı günlerimizdendir. Bugün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının ve parça koparmak için akbabaların başına üşüştüğü bir imparatorluktan dünyaya parmak ısırtacak bir Cumhuriyet yaratmak için attığı en önemli adımın 101. yıl dönümüdür.

Atatürk ve silah arkadaşlarının ulusumuzun göğsüne taktığı 19 Mayıs nişanı, tarihin sonuna dek parlayacaktır.

19 Mayıs 1919, tarihimizin akışına yön veren önemli dönemeçlerdendir. Ülkenin kurtuluşunun ancak ulusla birlikte başarılabileceğini gören Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkışı; bağımsızlık hareketinin sembolü olmuştur.  Türk Ulusu, Atatürk'ün önderliğinde kenetlenerek kendi geleceğine el koymuş, Ulusal Kurtuluş Savaşı ile var olma mücadelesi vermiştir.

Başöğretmen Atatürk'ün yolundaki eğitim neferlerinin çatısı olan Eğitim-İş olarak, bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ile anıyoruz.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google