::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

EĞİTİM-İŞ TARSUS ŞUBESİ 19 MAYIS'IN 100. YILDÖNÜMÜNÜ SAMSUN'DA KUTLADI

Eğitim İş Tarsus şubesi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için Bandırma Vapuruyla 19 Mayıs 1919'da Samsun'a gelişinin 100. Yıldönümünü Samsun'da kutladı
EĞİTİM-İŞ TARSUS ŞUBESİ 19 MAYIS'IN 100. YILDÖNÜMÜNÜ SAMSUN'DA KUTLADI
Haber Giriş:
22 Mayıs 2019 Çarşamba 09:58

Eğitim İş Tarsus şubesi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için Bandırma Vapuruyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a gelişinin 100. Yıldönümünü, Türkiye genelinden şube ve temsilciliklerin katılımıyla ve büyük bir coşkuyla Samsun’da kutladı.

Kutlamalara; Genel Başkan Orhan Yıldırım, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık ve MYK Üyeleri, konfederasyonuna bağlı sendikalar ile şube ve temsilcilikler katıldı.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Anıta çelenk sunulması ve konuşmaların ardından, “Ulusal Bağımsızlığın 100. Yılında Gençliğin Ata’sına Özlemi” konulu mektup yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

“Ne senden ne de senin eserinden vazgeçmeyeceğiz” yazılı pankartı taşıyan kortej, Atatürk Anıtı’ndan başlayarak Lise Caddesinde sona eren 2 km’lik Yüzüncü Yıl Yürüyüşü’ nü yaptı.

Daha sonra Genel Başkan Orhan Yıldırım’ın konuşmacı olarak katıldığı Milli Mücadelenin 100. Yılında Samsun Buluşması “Atatürk Cumhuriyeti’ni İnşa Etmek” konulu panele katılım sağlandı.

Akşam ise Uğur Mumcu Parkı’ndaki fener alayına katılım sağlandı.

Paylaş:  Facebook Twitter Google