::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

EKOTAR ORGANİK ÜRÜNLERİ TÜKETİCİYLE BULUŞTURDU

Organik ve İyi Tarım uygulamaları kuruluşu olan EKOTAR ve Tarsus Belediyesinin işbirliğinde sebze ve meyveler tüketiciyle buluştu.
EKOTAR ORGANİK ÜRÜNLERİ TÜKETİCİYLE BULUŞTURDU
Haber Giriş:
13 Mayıs 2019 Pazartesi 10:14

Organik  ve İyi Tarım uygulamaları kuruluşu olan EKOTAR  ve Tarsus Belediyesinin işbirliğinde sebze ve meyveler tüketiciyle buluştu.

Ekotar Kontrol ve Sertifikasyon'un kurucusu ve genel müdürü Vahap  Eryılmaz, Ticaret ve Sanayi odasının karşındaki parkta yapılan etkinlikte sağlıksız beslenme, gıda üretiminde kullanılan ilaç kalıntılarının boyutunun gün geçtikçe büyüdüğünü ve bunun kanserin 15 yaş altına kadar indiğini söyledi.

Eryalmaz, insanların sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürmelerini istediklerini belirterek,’’Gerek Tarsus ve gerekse Mersin’de insanlar organik ürünlere ulaşamıyorlar nedeni  ise yerel yönetimlerin objektif olarak menfi olması. Yeni seçilen belediye başkanları Mersin’de organik tarım pazarlama yeri açacaklar. Üreticilerimiz ürünlerini rahat bir şekilde pazarlayacaklar.’’dedi.

Ekotar Kontrol ve Sertifikasyon deneticisi Yağmur Arslan da etkinlikle  organik tarımın yaygınlaştırılması, üretici ve tüketici bilincinin geliştirilmesini amaçladıklarını söyledi.

Arslan’’Daha sağlıklı gıdaya ulaşmak organikçilerin desteğiyle olacaktır.’’dedi.

Etkinliğe Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Ruhi Koçak, Tarus Ticaret ve Sanayi odası başkan yardımcısı Fuat Togo,TSK Fahri tanıtım komitesi başkanı Elife Aslan  ile çok sayıda sivil toplum kuruluşların temsilcileri katıldı.

 

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google