::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Emekliler Günü

Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, 30 Haziran Emekliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı
Emekliler Günü
Haber Giriş:
03 Temmuz 2020 Cuma 10:44

Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, 30 Haziran Emekliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Kurnaz,“Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle bir araya gelememenin üzüntüsünü yaşıyoruz. 30 Haziran, Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emekli olduğu gün olması nedeniyle uzun yıllardır “Emekliler Günü” olarak kutlamaktayız.Türkiye Emekliler Derneği'nin öncülüğünde yapılan emekliler günü kutlaması vesilesiyle emeklilerimizin talepleri de bir kez daha gündeme getirilmektedir”           

Türkiye Emekliler Derneği Tarsus şube başkanı ve genel merkez mali sekreteri Ömer Kurnaz "Emekliler Günü ve Emekliler Haftası” kutlu olsun” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Tarsus şubesi olarak Emekliler günü  nedeniyle  yönetim kurulu üyeleri Tarsus cumhuriyet alanına giderek burada Atatürk anıtına çelenk koyarak  Emekliler gününü kutladı.

Başkan  kurnuz”50 yıllık bir geçmişi olan ve 1 Milyonu aşkın üyesiyle Türkiye Emekliler Derneği, emeklilerimizin sesine ses olan bir sivil toplum kuruluşundan fazlasıdır. Emeklilerimiz, haklarını savunan ve sorunlarına çözüm arayan Türkiye Emekliler Derneğine üye olmalı ve emeklinin hak arayışında gücümüze güç katmalıdır. Derneğimizin üye sayısı arttıkça saygınlığımız da artmakta ve ülkeyi yönetenlerin emeklilerimizin taleplerine daha fazla sahip çıkmalarına etki etmektedir. 30 Haziran Emekliler Günü nedeniyle, çözüm bekleyen taleplerimiz şu şekilde sıralanmıştır;

2000 sonrasında emekli olanların intibakları yapılmalıdır.Taban emekli aylığı asgari ücretle eşitlenmelidir.

Emekli aylıkları hesaplanma sistemi değiştirilmeli ve sigortalı süre arttıkça emekli aylıkları da artmalıdır.Altı aylık TÜFE oranına göre emekli aylıklarına yapılan zamlar değiştirilmeli, yüzdeli artışlar yerine seyyanen zamlar uygulanmalı ve refahtan da pay verilmelidir. Bin lira olarak ödenen bayram ikramiyeleri artırılmalıdır.Emeklilerden hiçbir ad altında katkı payı alınmamalıdır.Evi olmayan emeklilerimize uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olması için devletimiz destek olmalıdır.

Paylaş:  Facebook Twitter Google