::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Engelli Bireylerden Görkemli Defile

Engelliler Haftası dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler devam ediyor
Engelli Bireylerden Görkemli Defile
Haber Giriş:
16 Mayıs 2017 Salı 18:33

Engelliler Haftası dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Bu kapsamında Forum Alışveriş Merkezi Sanatçılar Meydanı’nda engelli bireyler “Engelsiz Podyum” defilesi gerçekleştirdi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre

Engelliler haftasında yaptığı etkinliklerle farkındalık oluşturmayı başaran Büyükşehir Belediyesi, Engelsiz Podyum Etkinliği ile de vatandaşlardan tam not aldı. Göreve geldiği günden bu yana engelli bireylerin toplum içine karışması için pek çok projeye imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi yine Mersin’de bir ilki gerçekleştirerek engelli bireyler için “Engelsiz Podyum” etkinliği düzenledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın konseri ile başlayan Engelsiz Podyum Etkinliği’nde Özel İlgi Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri jimnastik gösterilerini sergilerken, Metin Uğur Sarıkaya Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri damat halayı ve harmandalı performansları ile izleyenlere keyifli dakikalar yaşattılar.

Yunus Emre İşitme Engelliler Okulu Halk oyunları ekibi gösterdiği performans ile büyük alkış aldı. Performansları sonrası Müziği Beğendiniz mi? Biz Müziği duymadık yazılı afişlerle selamlama yapan öğrenciler vatandaşlara duygusal anlar yaşattılar. 

 

İşitme, görme, bedensel ve zihinsel engelli gençler yöresel ve Osmanlı dönemini yansıtan kıyafetlerle izleyenlerin karşısına çıktı. Toplam 36 kıyafetin yer aldığı defilede engelli gençler izleyenlerin beğenisini kazandı. Asker kıyafeti giyen engelli bireylerin heyecanı yüzlerinden okunurken aileleri duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına engel olamadılar.

Anemon dans grubunun zumba gösterisi ile devam eden etkinlikte, vatandaşlar etkinlik boyu alkışlarla engelli bireylere destek oldular. Zumba gösterisini düzenleyen gruba Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanı Hasan Celal Taş tarafından plaket verildi.

Etkinlik boyunca açılan stantlarda el sanatları sergisi yer alırken, minik çocuklar içinde el izi panosu oluşturularak çocukların parmak boyası yaparak eğlenmesi sağlandı. Stantlarda yer alan uzmanlar tarafından görme, işitme, ve zihinsel engelli bireylerin kullandığı medikal malzeme ve cihazlar hakkında, engelli hakları ve yasal mevzuat konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Defilenin sonunda Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu tarafından engelli gençlere Oscar ödülleri verildi. Ödüllerini alan engelli gençler ödül sevinçlerini birbirlerine sarılarak yaşadılar.

“Engellilere yönelik etkinlikler Burhanettin Başkanla başladı”

Engellilere yönelik etkinliklerin Burhanettin Kocamaz göreve geldikten sonra başladığını belirten Gani Yılmaz, “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz beye çok teşekkür ediyorum. Burhanettin Bey göreve geldikten sonra engellilerle ilgili çok büyük çalışmalar yaptı. İlk önce Türkiye’de engelliler daire başkanlığını kurdu. Çok ilgili ve alakalılar. Benim çocuğum tiyatroda oynuyor. Daha pek çok etkinliğe katılıyor. Bizi kampa götürdüler ve ben hayatımda ilk defa beş gün rahat ettim. Bu etkinliklerden sonra çocuğumda çok büyük gelişmeler oldu” diye belirtti.

İlk defa defileye katılan ve aldığı ödülün mutluluğunu yaşayan Seda Yılmaz ise “Babama katılıyorum ve Burhanettin Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İlk defa defileye katıldım ve çok eğlendim. Öğretmenlerime ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Böyle etkinliklerin devam etmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

“Çocuğum artık insanlarla diyalog kurabiliyor”

Engelli kızı Derya Bağcı ile etkinliğe ilk kez katılan Deniz Bağcı, “Çocuklarımız için bu etkinlik çok güzel oldu. Çocuklarımız kendilerine olan özgüvenlerini kazanıyorlar. Biz böyle bir etkinliğe ilk defa katıldık ve çok memnun kaldık. Çocuğum sosyal aktivite açısından gelişiyor. İnsanlarla diyalog kurabiliyor. Bizim tek mücadelemiz de bu zaten. Defile de kupa da kazandı. Çok mutlu. Çok heyecanlı. Şu an tam yansıtamıyor ama ben anne olarak ne kadar mutlu olduğunu anlayabiliyorum” dedi.(kaynak:Mersin Büyükşehir Belediyesi)

Paylaş:  Facebook Twitter Google