::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Erdemlili Kadınlar Danışma Merkezi İle Daha Güçlü

Erdemli Belediyesi 'Kadın Danışma Merkezi' projesi ile Erdemli'de bir ilke daha imza attı
Erdemlili Kadınlar Danışma Merkezi İle Daha Güçlü
Haber Giriş:
30 Temmuz 2018 Pazartesi 07:48

Erdemli Belediyesi 'Kadın Danışma Merkezi' projesi ile Erdemli'de bir ilke daha imza attı. Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'nun girişimleriyle oluşturulan Kadın Danışma Merkezinde; Psikolog uzman danışmanlar görev alırken, sorunları olan, nereye, nasıl başvuracağını bilemeyen kadınlara proje kapsamında Kültür Merkezi 2.katta danışmanlık yapılıyor.

 

Erdemli Belediyesi; kadınlara ve tüm Erdemli'ye hizmet veren 'Kadın Danışma Merkezi'nde her türlü şiddete maruz kalmış veya kalma riski taşıyan kadınlara Kültür Merkezi'nde 2.katta danışma merkezinde ücretsiz olarak uzman doktorlar eşliğinde psikolojik danışma hizmeti veriyor.

SAĞLIKLI AİLE İÇİ ETKİN İLETİŞİM

Kadın Danışma Merkezi'nin hizmete girmesiyle Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, sorunları olan kadınların bundan böyle başvuracakları bir merkeze kavuştuğunu söyledi. Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Merkezimizde Uzman doktorlarımız ve 3 psikoloğumuz konferanslar ve danışmanlık aracılığıyla gerek kurslarımıza gelen gerekse okullarda veli konumunda olan kadınlara yasal hakları ve sağlıklı aile içi etkin iletişim konularında kitlesel eğitimler vermektedir" diye konuştu.

GÜNÜN HER SAATİNDE HİZMET VERİYORUZ

Başkan Tollu, "Kadın Danışma Merkezi projesi, toplumu oluşturan en küçük birimin 'aile kurumu' olduğunu bilerek, sağlıklı aile ilişkileri kurmaları ve gelecek nesillerin işlevsel aile ortamında yetişmeleri için bir destek ekibi oluşmuştur. Erdemli belediyesi Kültür Merkezi ikinci katta hizmet veriyoruz. Birebirde görüşmek isteyenler günün her saati gelip hizmetimizden istifade edebilirler" dedi.

KADINLARIMIZIN HER TÜRLÜ SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNDE YANINDAYIZ

'Projenin amacı; toplumun temelini oluşturan aile kurumunda kadının büyük rol oynadığının farkında olarak Kadın Danışma Merkezi'yle ailelere ulaşmaktır. Bu merkezde 3 psikolog kadınlara ve ailelere danışmanlık hizmeti vermektedir' diyen Başkan Tollu, "Kadın Danışma Merkezimizde günlük ortalama on aileye ulaşan psikologlarımız evlerine giderek kadınlara aile içi iletişim, anne çocuk ilişkisi, eşler arasındaki ilişki ve bir anne çocuğuna nasıl mahremiyet eğitimi vermelidir konularını işlemektedir. Bunun yanında bireysel danışmanlık isteyen kadınlarımıza da merkezimizde bu hizmeti vermekteyiz" açıklamasında bulunarak, "Uzman doktorlarımız ve psikologlarımızın görev aldığı bu merkezde bundan böyle kadınlarımızın her türlü sorununun yanında olacak ve çözümü için birlikte hareket etmeye devam edeceğiz" dedi.(kaynak:Erdemli Belediyesi)

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google