::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ERGENEKON MAHALLESİ CAMİİ TEMELİ TÖRENLE ATILDI

Tarsus Belediyesi tarafından Ergenekon Mahallesinde yapımına başlanacak olan caminin temeli düzenlenen törenle atıldı. Şehit Yurdakul Alcan Ortaokulunu yanındaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı
ERGENEKON MAHALLESİ CAMİİ TEMELİ TÖRENLE ATILDI
Haber Giriş:
21 Mart 2019 Perşembe 08:56

Tarsus Belediyesi tarafından Ergenekon Mahallesinde yapımına başlanacak olan caminin temeli düzenlenen törenle atıldı. Şehit Yurdakul Alcan Ortaokulunu yanındaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Program da ilk olarak söz alan Ergenekon Mahallesi Muhtarı Yunus Anacık, Belediye Başkanı Şevket Can’a mahallelerine yapılan hizmet için teşekkür etti.

Anacık, ‘’Gerçekten mahallemiz için bir ihtiyaçtı. Kolukırık cami kapasite olarak mahallemize yeterli gelmiyordu. İnşallah açılışını yapmayı da Allah bizlere nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 2014 yılında göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları ve yapacakları projelerden bahsetti.

Tarsus’u hemşehrileriyle birlikte yönettiklerini ifade eden Başkan Can, “Birlikte yöneteceğiz demiştik. 2014 yılında göreve geldiğimiz günden bu yana vatandaşlarımızla, muhtarlarımızla, sivil toplum örgütleriyle, oda ve derneklerle birlikte konuşarak danışarak projeler geliştirdik. Projelerimize karar verirken fikirlerini görüşlerini aldık. Birlikte yöneteceğiz demiştik, öyle de yaptık. Ergenekon mahallemizde Kolukırık camimiz var. Kolukırık camimiz 180 m2 alan içerisine yapılmış bir cami. Mahallemiz büyüdüğü için ve Kolukırık cami’inden başka cami olmadığı için özellikle Cuma günleri cemaatimiz hep dışarıda kalıyor. Camimizi yapacağımız yer toplamda 9 dönüm. Yarısı bizlere ait, yarısı da şahsa aitti. 4.5 dönüm ibadet alanı için yeter dedik ve revizyonda burayı ibadet alanı olarak işaretledik. Hemen projemizi çizdirdik, 2500 kişilik modern bir cami ihalesini yaptık ve bugünde sizlerle beraber temelini atıyoruz. Ayrıca altında güzel bir okuma salonu ve kütüphane yer alacak. Bugüne kadar 6 camimizi ibadete açtık. Bu camiyle birlikte toplam 8 cami inşaatımızda devam ediyor. Toplam 14 cami. Ergenekon Mahallemize ve Tarsus’umuza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Kurban kesimi ve duaların ardından buton merasimiyle açılış programı son buldu.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google