::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Esnaf Kefalet Koepratifi Başkanı Şahin İlk 6 ayı değerlendirdi

Tarsus Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı, Esnaf Kefalet Kooperatifleri Güney Bölge Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Türkiye Esnaf Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği Delegesi Mahmut Şahin bu yılın ilk 6 aylık dönemiyle ilgili değerlendirmede bulundu.
Esnaf Kefalet Koepratifi Başkanı Şahin İlk 6 ayı değerlendirdi
Haber Giriş:
21 Temmuz 2017 Cuma 17:58

 

Tarsus Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı, Esnaf Kefalet Kooperatifleri Güney Bölge Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Türkiye Esnaf Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği Delegesi Mahmut Şahin bu yılın  ilk 6  aylık dönemiyle ilgili  değerlendirmede bulundu.

 

Başkan Şahin,yazılı açıklamasında  bu yılın ilk 6 ayında 449  esnaf ve sanatkarımıza değişik vadelerde ve yıllık yüzde  5 faizle  toplam 27 milyon 2 bin 360  TL kredi kullandırdıklarını belirterek,’’Böylece göreve geldiğimiz 2005 yılından bu yana 6 bin 40 esnaf ve sanatkarımıza toplam 201 nilyon 523 bin TL kredi kullandırmış olduk.’’dedi.

 

 

 

 

Kooperatifimiz ortağı Esnaf ve Sanatkarlar yıllık % 5 faiz oranından kullandılar kredilerini bu yıl. Bu oran göreve geldiğimiz 2005 yılında yıllık % 25 idi. Gecikme faiz oranlarını ise % 60 lardan % 20'ler seviyesine indirdik. Bu büyük faiz indiriminin yanı sıra faizsiz kredi kullandırımı konusunda  Merkez Birliğimizin, Bölge Birliğimizin ve Kooperatif Başkanlarımızın Hükümetimizle işbirliği içinde  yaptığı çalışmalarla örneğin Tarsusta 30 Esnafımız Kooperatifimiz kanalıyla Halk Bankasından toplam 637.000,00 TL Faizsiz kredi kullandı. Yurt çapında sayıları binlerle ifade edilen Esnaf ve Sanatkarlarımız yine bu Faizsiz kredilerden faydalandı. Bu çalışmalarda emeği geçenlere Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere , Merkezi Birlik Başkanımız Abdulkadir Akgül' e ve Halkbankasının kıymetli çalışanlarına şahsım ve temsilcisi olduğum Esnaf ve Sanatkarlarım adına  ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

Yine bu dönemde de Kooperatifimiz ortağı Esnaf ve Sanatkarlar 150.000 TL üst limitli kredilerini aylık, üç aylık ve altı aylık ödemeli ve  5 yıla varan vadelerde kullanıyor ve geri ödüyorlar.Göreve geldiğimizde en uzun vade 2 yıl ve kredi üst limiti 15.000 TL idi. Kredi üst limitini 10 katına ve Kredi vadesini ise 2 katına çıkarttık Allaha şükürler olsun.

 

Bütün bu çalışmalarımız sayesinde Kooperatifimiz Ülke ve bölge çapındaki yerini koruyor. 1. sınıf kooperatifler arasında bulunan Kooperatifimiz kendine ait hizmet binası, nitelikli personeli, menkul ve gayrı menkulleriyle Bölgemizde kurulu bulunan 53 kooperatifin içinden ilk 2 de..Biz Yönetimiyle, Denetimiyle, Personeliyle, Esnaf ve Sanatkarıyla kocaman bir aileyiz ve bu başarı hepimizin ortak eseri. Kredi kullanan Esnaf ve Sanatkarlarımız hesaplarını iyi yapsın, taksitlerini  vadesinde  ödesin, sorumluluklarını yerine getirsinler. Onlardan tek istediğimiz şey bu.Biz onların 7/24 emrindeyiz. Güvenlerine layık olmak, onlara en iyi hizmeti vermek için canla başla çalışıyoruz.

 

Sözlerime son vermeden önce Halkımıza seslenmek ve bir konuya dikkatlerini çekmek istiyorum. Esnaf ve Sanatkarlar bir ülkenin can damarıdır.  Esnaf ve Sanatkarlar yılmadan usanmadan her sabah iş yerinin darabasını kaldırır, her koşulda milletine  hizmet eder. Hatır gönül bilmek, pazarlığa razı olmak, yerine göre canın sağ olsun demek, yerine göre  karından dahi feragat  etmek ancak Esnaf ve Sanatkarın yapacağı işlerdir. Onun için diyorum ki alış verişlerimizde mümkün olduğunca Esnaf ve Sanatkarlarımızı tercih edelim. Alış verişlerimizle onlara destek olalım. Tüm esnaf ve Sanatkarlarımıza hayırlı işler , bereketli kazançlar diliyorum.

 

Ve yine 15 Temmuz  hain darbe girişimi neticesinde şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet,gazilerimize acil şifalar diliyorum.Şehit ve Gazilerimizin ailelerine Yüce Allah sabır versin. Yüce Allah milletimize bir daha böyle acı bir gün göstermesin İnşallah.’’

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümünde Yıldızları Zirve Yaptı
EKONOMİ

20 Mart 2024 Çarşamba 09:52

Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümünde Yıldızları Zirve Yaptı

Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümü kutlandı
09:52
Tarsus Ticaret Borsası Personellerine Ödül
12:48
Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret
EKONOMİ

16 Kasım 2023 Perşembe 11:23

Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret

Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak'ı ziyaret etti
11:23
Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor
EKONOMİ

02 Kasım 2023 Perşembe 10:08

Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor

10:08