::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ESNAFIN BAŞKANI DİNÇER'DEN BAŞKAN SEÇER'E DESTEK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İçel TV'de gazeteci Semir Bolat'ın hazırlayıp sunduğu “Doğal Alan” programının konuğu oldu. Başkan Seçer, bir yıllık görev süresi boyunca hayata geçirdikleri hizmetler, pandemi süreci ve planladıkları hizmetleri anlattı
ESNAFIN BAŞKANI DİNÇER'DEN BAŞKAN SEÇER'E DESTEK
Haber Giriş:
15 Mayıs 2020 Cuma 11:14

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İçel TV’de gazeteci Semir Bolat’ın hazırlayıp sunduğu “Doğal Alan” programının konuğu oldu. Başkan Seçer, bir yıllık görev süresi boyunca hayata geçirdikleri hizmetler, pandemi süreci ve planladıkları hizmetleri anlattı.

Mersin’in en köklü ve en geniş tabanlı 5 sivil toplum örgütünün başkanları yayına katılarak Başkan Seçer’in başta salgın süreci olmak üzere birçok alanda başarılı işlere imza attığını ifade etti.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer  de  yayına katılarak, esnafın yaşadığı sorunlardan söz etti. 25 bine yakın esnafın fiilen kapalı olduğunu bildiren Dinçer, pandemi sürecinin esnafı nasıl etkilediğinden söz etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in bu süreçte esnaf için gerekeni yaptığını belirten Dinçer, Büyükşehir’in esnafa yaptığı gıda yardımlarından söz ederek, 13 ilçenin tamamında 16 binin üzerinde gıda yardımı yapıldığını anlattı.

 

 

 

Seçer’e esnaf ve sanatkarlar adına teşekkür eden Dinçer, esnaf ve sanatkarlar adına bu süreçte yerelde yapılan hizmetlerin çok önemli olduğundan bahsetti. Dinçer, “Burada da zaten kapısını ilk çalacağımız Büyükşehir Belediye Başkanımız’dı. İlk görüşmemiz sağ olsun belediyemize ait işyerlerinin kiraları ile ilgili. Ben kendisiyle ilk görüştüğümde dedi ki; ‘Sayın Başkan ne demek. Önemli bir süreç. Şimdi biz zaten esnafın tepesine çökmüyoruz. Derdimiz kira değil, bunları şimdilik öteleyelim. Süreci de bir görelim.’ Sağ olsun o konuda gerekeni yaptı. Biz esnaflarımıza duyurduk. İşinize şimdilik bakın bakalım ve önümüzde süreç geldiğinde bunu hep beraber karar veririz dedik ve süreç böyle devam ediyor. O esnaflarımız da şimdilik rahat etti” dedi.

Dinçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından esnafa yapılan gıda kolisi yardımından da bahsederek, “Kendisi ‘Tereddütsüz zorda, darda olana ulaşmak bizim görevimiz’ dedi. Ne yapabiliriz diye beraber oturduk ve konuştuk. Gıda yardımı yapalım diye birlikte karar verdik. Çok da güzel bir organizasyon yaptık. Şu ana kadar 13 ilçeye ulaştık. 16 binin üzerinde gıda yardımı yaptık. Mersin’in her köşesine ulaşmaya çalıştık. Ben Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e gerçekten tüm esnaf ve sanatkarım adına teşekkür ediyorum. Minnet duyuyorum. Bizle beraber bizim gibi düşünerek burada sıkıntıda olan tüm esnafımıza ulaşmaya çalıştık” dedi.

Esnaf Masası projesinden de söz eden Dinçer, “Esnaf Masası’nı Türkiye’de ilk defa gündeme getireceğiz ama laf olsun diye bir Esnaf Masası değil. Öyle güzel bir organizasyon yapıyoruz ki, burada ne şahsı ne de kişiyi bağlıyor. Tüm katmanları, sektörleri bağlıyor. Esnaf artık belediyenin kapılarında, dairelerinde günlerce zaman harcamayacak. Bağlantı tek taraftan tek merkezden bu işin takipçisi olacak ve bizzat da Belediye Başkanımız’a bağlı olacak. Böyle de güzel bir Esnaf Masası yapıyoruz” dedi.

“Yapılan yardımlar hafife alınacak yardımlar değil”

Dinçer, esnaf ve sanatkarın sıkıntıya düşmemesi adına Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte işbirliği içerisinde güzel çalışmalar sürdürdüklerini ifade ederek, “Başımız ağrımadı. Şimdiye kadar ne sorun götürdüysek kulak arkası da edilmedi. Bunlar bizim için de bir şans. Mersin’de güzel bir birliktelik yakaladık. Umarım bu böyle devam eder. Darda, zorda olana ulaştırdığımız gıda yardımları hafife alınacak yardımlar değil. Bir nakit desteği ne kadarsa, düşünün ki bizim bu yaptığımız yardımlar şu an 2.5 milyon civarında” dedi.

Başkan Seçer ise bu süreçte esnafın yaşadığı sıkıntıları dile getirerek, “Onların yaşadığı sorunlar kat be kat arttı. Daha önce yoksullukla ilgisi olmayan ya da herhangi bir sıkıntısı olmayan birçok esnaf, bu durumda maalesef gıda yardımına muhtaç oldu. Dükkanlar kapalı olunca daha önce kıt kanaat geçinen insanlar da bugün maalesef muhtaç duruma geldi” ifadelerini kullandı.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29