::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Evrensel Hafızlar Derneği 9. Bölge Başkanı Tarsus Benlizade Camii müezzin Kayyımı Hafız Bülent Acun

Evrensel Hafızlar Derneği(Ehad) 9. Bölge Başkanı Tarsus Benlizade Camii müezzin Kayyımı Hafız Bülent Acun, 2015 yılı Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yazılı bir basın açıklamasında bulundu.
Evrensel Hafızlar Derneği 9. Bölge Başkanı Tarsus Benlizade Camii müezzin Kayyımı Hafız Bülent Acun
Haber Giriş:
14 Nisan 2015 Salı 08:51

Evrensel Hafızlar Derneği(Ehad) 9. Bölge Başkanı Tarsus Benlizade Camii müezzin Kayyımı Hafız Bülent Acun, 2015 yılı Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle  yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Acun,yazılı açıklamasında “Kutlu Doğum Haftasının İslam alemi ve bütün insanlığın sevgi , huzur ve barış içerisinde birlikte yaşama erdeminin özümsenerek yaşanmasına  vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadesine yer verdi.

Acun,şunları kaydetti:

“Sevgili Peygamberimizin dünyamızı  teşriflerinin  sene-i devriyesi münasebetiyle hep birlikte büyük bir coşkuyla kutladığımız  bir  Kutlu Doğum Haftasını daha idrak etmenin tarifsiz mutluluğu içerisindeyiz. Diyanet İşleri Başkanlığımız 2015 yılı Kutlu Doğum Haftası temasını birlikte yaşama ahlakı olarak belirlemiş bulunmaktadır. Bu yıl için belirlenen bu tema, oldukça isabetli olmuştur. Biz birlikte yaşama ahlakını bin yıldır sürdürmekteyiz. Bu hususta  zengin bir  birikime sahibiz. Milletçe bu topraklarda yüzyıllardır huzur içerisinde yaşıyor olmamızı hiç kuşkusuz, birlikte yaşama ahlakına borçluyuz. Birlikte yaşama ahlakını kaybetmiş yada kaybettirilmiş toplumların  içler acısı hali orta. İşgal, istila, bölünme , kan, gözyaşı, esaret vs. Başta Irak ve Suriye olmak üzere birçok İslam ülkesinin bugün itibariyle maruz kaldığı durumun yegane sebebi  içine düşürüldükleri tefrika ve fitnenin bir sonucu olarak birlikte yaşama ahlakını  kaybetmiş olmalarıdır. Bin yıldır bizi biz yapan, birlikte yaşama ahlakını koruyup yarınlara taşıyabilmemiz için başta ırk, cinsiyet, mezhep ve cemaat ayrılığı olmak üzere her türlü ayrışmadan fersah fersah uzak durmalıyız.Hz. Ali’nin ifadesiyle bütün insanları  ya insanlıkta eşimiz, yada dinde kardeşimiz bilmeliyiz. Sevgili peygamberimizin ifadesiyle  Hz. Adem’in çocukları olduğumuzu

Hz. Adem’in de topraktan yaratıldığını asla unutmamalıyız. Bugün itibariyle tarihin bize söylediği şey şudur: “Ya birlikte yaşayacağız, ya da içine düşeceğimiz tefrika sebebiyle bölünecek, ayrı ayrı ölüp yok olacağız. Ya bir olacak, diri olacak, iri olacağız. Allah korusun ya da acı çeken milletlerden biri olacağız.”

“Gelin gül kokulu bir dünya için bütün farklılıkları bir nimet, bir ayet ve bir emanet görelim. Birlikte yaşamanın doyumsuz hazzına hep birlikte varalım.”

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29