::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

FAHRETTİN PAŞA MAHALLESİ'NDE 44.AÇILIŞ COŞKUSU

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Düğün Salonu, Halı Saha ve İşyerlerinin açılış töreninde Fahrettinpaşa'lı hemşerileriyle buluştu
FAHRETTİN PAŞA MAHALLESİ'NDE 44.AÇILIŞ COŞKUSU
Haber Giriş:
27 Ekim 2018 Cumartesi 16:07

Her hafta yeni bir projenin açılışını gerçekleştirmeye hız kesmeden devam eden Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Düğün Salonu, Halı Saha ve İşyerlerinin açılış töreninde Fahrettinpaşa’lı hemşerileriyle buluştu.

Tarsus Belediyesi tarafından Fahrettinpaşa Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Halı Saha, 8 adet İşyeri ve düğün alanı projesi  düzenlenen törenle hizmete girdi. 

Tören şehitler için saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Konuşmalarda ilk olarak söz alan Fahrettinpaşa Mahallesi Muhtarı Cumali Tanrıkulu, “Mahallerine yapılan hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür etti.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, sözlerine ilk olarak Tunceli’de donarak hayatını kaybeden Mersinli 2 şehit asker için Allah’tan rahmet yakınları için baş sağlığı diledi.

44’ncü açılışı yapmanın mutluluğunu ve sevincini yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Şevket Can, mahalleye yaptıkları hizmetin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

AYRIM YAPMADIK, ÖTEKİLEŞTİRMEDİK

Şehirde yaşayan hiçbir vatandaşa ayrım yapmadıklarını, ötekileştirmediklerini ifade eden Başkan Can, “Fahrettinpaşa Mahallemizde yoğunluk 0.8, biz bu yoğunluğu %50 arttırdık ve 1.2’ye çıkardık. Şu anda okulun arkasında bulunan Günaştıların bahçesinde bu arkadaşlarımız imar çalışmasını başlattı. Rabbim nasip ederse, ikinci dönem kazanırsam buraya müteahhitler girmezse Tarsus Belediyesi olarak kentsel dönüşümü burada başlatacağım.2 köprünün durumu da şu şekildedir. Tarsus Belediyesi olarak bu köprülerin projesini çizdirdik. Devlet su işlerinden onayını aldık.  Şu anda Fahrettinpaşa ile Kavaklı’yı bağlayacak olan köprüde kamulaştırma gerekiyordu. Biz 2 katlı evin kamulaştırmasını yaptık ve dosyayı Büyükşehir Belediyesine teslim ettik. Aynı şekilde Tozkoparan ve Fevziçakmak köprüsünü birbirine bağlayan köprünün yapılması için 20 tane evin kamulaştırmasını gerçekleştirdik. Devlet Su işlerinden onayımızı aldık. Projeyi çizdirdik. Dosyayı Büyükşehir belediyemize verdik. Buradan Büyükşehir belediye başkanımıza ve emeği geçen Tarsus Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum.  Biz her zaman şehrimizde taş üstüne taş koyanlara teşekkür etmesini biliriz. Yeter ki şehrimize hizmet gelsin’’ şeklinde konuştu.

HERKESİ EVLENDİRECEĞİM

Tarsus’ta herkesi evlendireceğini söyleyen Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’Tarsus’ta evlenmeyen kimse kalmayacak. Şu anda Tozkoparan Zahit Mahallesinde çevre düzenlemesi duvarını çekmeye başladık. Konteynerlerimiz indi. İnşallah Kasım ayının ilk haftasında 472 konutumuzun ön kayıt üye kaydına başlayacağız. Ayrım yapmadan ayırmadan bu toplu konut projemizi de tamamlamayı Rabbim bizlere nasip etsin’’ ifadesini kullandı.

ŞEVKET CAN 336 BİN İNSANIN BELEDİYE BAŞKANIDIR

Hizmetle ilgili bir sıkıntılarının olmadığını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, “Tarsus Belediyesinde 21 yıllık hizmetim var. 2005 yılında Fen Müdürüydüm. Bu caddelerde bu sokaklarda gezdik. Buralarda altyapıyı yapmak çok zordu. Bu mahallenin zemini kayalık. Bu mahallenin zemini sert. Diğer mahallelerden daha zor çalışmak. Bu taşları bu kayalıkları kırarak çalıştık. Çok şükür Fahrettinpaşa mahallesi daha nezih bir ortama geldi. Biz ayrım yapmadan ötekileştirmeden çalıştık. Hiçbir mahallemizi ve köyümüzü birbirinden ayırt etmedik. Biz 336 bin insanımızın belediyesiyiz ve Şevket Can’da 336bin insanımızın belediye başkanıdır. Biz dini, dili, ırkı, memleketi, partisi ne olursa olsun Allah rızası için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu memleket bizim, bu şehir bizim. Biz aynı şehrin suyunu içiyor, havasını tenefüs ediyoruz.  Dinimiz, dilimiz, Allah’ımız, Kitabımız, bayrağımız bir. Aynı bayrağın altında hep birlikte yaşayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizlerin görevi sadece park yapmak yol yapmak değil. Bu gençler bu çocuklar bizim. Bu şehirde yaşayan bütün insanlarımızın burnunun kanaması için çalışıyoruz” dedi.

Tören yapılan dua ve kesilen kurbanın ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle halı saha, işyerleri ve düğün salonu alanı halkın hizmetine sunuldu.

Halı sahada çocuklarla futbol da oynayan Başkan Can, halkın ve çocukların yoğun ilgisi sonucu alanı terk etmekte zorlandı ve hizmetlerinin artarak devam edeceğini bildirdi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Diğer Fotoğraflar