::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Yaşam Boyu Spor Merkezi

Tarsus Belediyesi tarafından Kırklarsırtı Mahallesi'nde yaptırılan Fırat Yılmaz Çakıroğlu Yaşam Boyu Spor Merkezi yoğun ilgiyle hizmete açıldı.
Fırat Yılmaz Çakıroğlu Yaşam Boyu Spor Merkezi
Haber Giriş:
21 Haziran 2016 Salı 08:44

Tarsus Belediyesi tarafından Kırklarsırtı Mahallesi’nde yaptırılan Fırat Yılmaz Çakıroğlu Yaşam Boyu Spor Merkezi yoğun ilgiyle hizmete açıldı.

 

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre Tarsus Belediyesine ait olan yeri Fırat Yılmaz Çakıroğlu Yaşam Boyu Spor Merkezini yeniden dizayn edip ve iç teşrifatlarını hayırsever işadamı Sıtkı Toprak tarafından yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kırklarsırtı Mahalle Muhtarı Mehmet Çülük, hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Muhtar Çülük, “Yaşam boyu spor merkezi mahallemizin ihtiyaçlarından biriydi. Bu hususu belediye başkanımızla konuştuğumuzda memnuniyetle karşıladı. Bu tesisi mahallemize kazandıran başta belediye başkanımız sayın Şevket Can’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

16’nci projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’ta yaşayan vatandaşların daha rahat, daha temiz ve güvenli bir şehirde yaşayabilmesi adına çalıştıklarını belirtti.

Başkan Can, “Göreve geldiğimiz günden bu yana 15 açılış gerçekleştirmiştik. Bu tesisle birlikte 16’ncı açılışımızı da gerçekleştirmiş olacağız. Şu an devam eden projelerimizden bahsetmek gerekirse, 10 adet muhtarlık binası çalışması başladı. Hükümet konağımızın karşısındaki Tarihi Ticaret Merkezi çalışmamız devam ediyor. Berdan 1 çalışmamız son noktaya geldi, inşallah Temmuz ayı içerisinde ihalesini yapıp 2017’de de Berdan 1 projesini faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Hilal konutlarımızın arkasında bulunan arsa hazineden bizlere geçti. Kaymakamlık binası Tarsus İdmanyurdu spor tesislerinin olduğu yere taşınacak. Buna karşılık biz, Hilal konutları arkasında bulunan boş arsayı, Kızılmurat ve Şehitkerim vergi dairelerinin bulunduğu binayı ve Kleopatra Köylü garajının bulunduğu arsayı Tarsus Belediyesi olarak bizler almış bulunmaktayız. İnşallah bu mahallemizde bu arkadaki arsayı da bir şekilde değerlendireceğiz. Kırklarsırtı Mahalle sakinlerimize şunu belirtmek istiyorum. Biz burada inşallah kentsel dönüşümü başlatacağız. İmar olarak revizyonda son noktaya geldik. İnşallah bunu da Büyükşehir belediyesinden geçirdikten sonra dönemin Belediye Başkanı Veyis Kemal Erdem bey zamanında yapılan evleri birer birer çok katlı binalar haline dönüştürmeyi düşünüyoruz. Ayrıca Aydoğanlar camisinin yanıyla Özlem sitesinin arasında kalan 14 dönümlük alan belediyemize ait. Burayı da Arena olarak bu sene içinde geniş kapsamlı bir spor kompleksi olarak bu yıl içerisinde temelini atmayı planlıyoruz. Bunu da sizlerle paylaşmak istedim” dedi. 

Tarsusluların tesiste aileleri ile birlikte spor yapacağını ifade eden Başkan Can, “Burada vatandaşlarımızla, muhtarımız ile yaptığımız görüşmeler sonucu insanlarımızın spor ve zamanlarını iyi değerlendirecek bir tesise ihtiyaçları olduğunu tespit ettik. Hayırsever İşadamımız sayın Sıtkı Toprak bey tarafından yeniden dizayn edilerek ve iç teşrifatları döşenerek yaşam boyu spor merkezine dönüştürüldü. Huzurlarınızda hayırsever işadamımız sayın Sıtkı Toprak’a teşekkür ediyoruz.

Burada yaşayan vatandaşlarımız uzman hocalarımız eşliğinde sağlıklı ve bilinçli bir şekilde sporlarını yapabileceklerdir. Ayrıca tesisimizde çocuklar için bir oyun alanı bulunmaktadır. Hemşerilerimize ailece spor yapabilme imkanı sunduk. Sağlıklı nesiller yetiştirebilmek ve insanlarımızın sağlıklı bir ortamda spor yapmalarına imkan sağlayacak bu modern tesisi şehrimize kazandırmaktan büyük bir gurur duyduğumuz belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismini yaşatmak istediklerini belirten Başkan Can, “Biz bu tesisimize İzmir’de haince teröristler tarafından katledilen kardeşimiz gencimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adını vermeyi uygun gördük.  Ve isminin yaşamasını ve unutulmamasını istiyoruz. Sağolsunlar kıymetli babası ve arkadaşı bizlerin ricasını kırmayarak aramızdalar. Fırat kardeşimizi de rahmet ve minnetle anıyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu ise oğlunun isminin verilmesinden dolayı teşekkür ederek, Başkan Can’a oğlunun fotoğrafını hediye etti.

Başkan Can ve Başsavcı Mustafa Çelenk, işadamı Sıtkı Toprak’a plaket verdiler.

İşletmeciliğini  Medya Mensupları Derneği Başkanı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu temsilcisi ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulu üyesi Okan Çalışkan’ın yaptığı Tarsus Belediyesi Fırat Yılmaz Çakıroğlu Yaşam Boyu Spor Merkezi, yapılan dua ve kesilen kurbanın ardından törenle açıldı.

Paylaş:  Facebook Twitter Google