::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

GAZİLER GÜNÜ TÖRENERLE KUTLANDI

Atatürk'ün TBMM tarafından unvan ile onurlandığı gün olan Gaziler Günü'nün 96.yıl dönümü Tarsus'ta törenlerle kutlandı.
GAZİLER GÜNÜ TÖRENERLE KUTLANDI
Haber Giriş:
20 Eylül 2018 Perşembe 09:04

Atatürk’ün TBMM tarafından unvan ile onurlandığı gün olan Gaziler Günü’nün 96.yıl dönümü Tarsus’ta törenlerle kutlandı.

Kent merkezindeki program, Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törenle başladı.

 

Törende, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Garnizon komutanı Binbaşı Sefa Mert, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can,Tarsus Emniyet müdürü Halis Ünal,Jandarma komutanı Binbaşı Burak Demirtaş,Milli Eğitim müdürü Mehmet Metin  Tarsus Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu ve gaziler, siyasi parti başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amir ve müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Tarsus Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

 

Saygı duruşunun bulunulmasının ardından bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Burada günün anlam ve önemini belirtir konuşmayı yapan Bakım Asteğmen Vecdi Teymur, “Bugün Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasını müteakip, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gündür.

 Bugün aynı zamanda, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü ve yüce Türk milletinin bağımsızlığı uğruna verdikleri ulvi mücadele sonucunda gazilik onuruna erişen kahraman vatan evlatlarının günüdür.  Birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen abideleri olan kahraman gazilerimiz, 

Aziz Türk milletinin inancı, sevgisi ve güveniyle her geçen gün daha da güçlenen Türk Silahlı Kuvvetleri, emanetinize sonsuza kadar sahip çıkma azim ve kararlılığındadır.

 Vatan toprakları ve bağımsızlığımız uğrunda bedelini kanınızla ödeyerek yazmış olduğunuz destanlar hiçbir zaman unutulmayacak, isimleriniz bu asil milletin hafızasında sonsuza dek yaşayacaktır” dedi.

Teymur’un  konuşmasının  ardından buradaki tören  Tarsus Muharip Gaziler Derneği’nden Necmettin Ünal okuduğu   şiirle sona erdi.

Tören Tarsus Gaziler Derneğinden tebriklerin kabulüyle devam etti.

Cumhuriyet Alanında gerçekleşen tören sonrasında Kaymakam Yüksel Ünal  ve beraberinde bulunan heyet  Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret ederek

 Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu ve gazilerin gaziler gününü kutladılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google