::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gerçek Tarihi Objeler ve Kahramanlar Sergisi Forum Mersin'de

1915'ten Cumhuriyet'e; Gerçek Tarihi Objeler ve Kahramanlar Sergisi Forum Mersin'de
Gerçek Tarihi Objeler ve Kahramanlar Sergisi Forum Mersin'de
Haber Giriş:
08 Ağustos 2018 Çarşamba 09:26

Mersin’in alışveriş ve eğlence merkezi Forum Mersin, tarihimizin en önemli dönemlerinden biri olan Çanakkale Savaşı ve İstiklal Harbi’ni her yaştan insana heyecan duydurarak öğretmek üzere hazırlanan “1915’ten Cumhuriyet’e Gerçek Tarihi Objeler ve Kahramanlar Sergisi’ne ev sahipliği yapacak.

Forum Mersin, Telgraf Yapım ve Dünya Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından hazırlanan, döneme ait üniformalarla giydirilmiş askerler, Çanakkale ve İstiklal Harbi’nin sembolü olmuş kahramanlar ve yapılarla ilgili maketler, fotoğraflar, gerçek savaş objeleri ve müziklerden oluşan “1915’ten Cumhuriyet’e Gerçek Tarihi Objeler ve Kahramanlar Sergisi’ni Mersinlilerle buluşturacak. Ziyaretçiler, ülkemizin temellerinin atıldığı bu büyük mücadele döneminin işlendiği proje kapsamında o günleri adeta yeniden yaşayacak; gerçek objeler, fotoğraflar ve müziklerle destan yazan kahramanlarla eş duygulara sürüklenecek.

 

Çanakkale Savaşı’ndan Cumhuriyet’e Uzanan Kutsal Yolculuğu, Canlı Tanıkları Anlatacak…

Sergilendiği her yerde büyük ilgi gösterilen projenin görevli uzman rehberleri, tiyatral anlatımlarla ziyaretçilerine duygu dolu anlar yaşatacak. Ziyaretçiler, savaşta kullanılmış silahlar, süngüler, mataralar, kıyafetler ve kişisel eşyalardan oluşan yüzlerce objeyi görme fırsatı bulacak. Ayrıca Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’na ait gerçek fotoğrafların sergilendiği sergi, meraklılarını tarihimizin dönüm noktasına bir daha unutamayacakları bir yolculuğa çıkaracak.

Her yaştan insanın ilgisini çekecek bölümlere sahip sergi, 7-12 Ağustos tarihleri arasında Forum Mersin’de ziyaret edilebilecek.(kaynak:Mersin Forum AVM)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46