::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Geri Dönüşüm Başlıyor

Tarsus Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajansı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen “Geri Dönüşüm Başlıyor'' projesi kapsamında düzenlenen okullar arası yarışmada dereceye giren okullara ödülleri verildiği bildirildi.
Geri Dönüşüm Başlıyor
Haber Giriş:
28 Aralık 2015 Pazartesi 08:52

Tarsus Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajansı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen “Geri Dönüşüm Başlıyor’’ projesi kapsamında düzenlenen okullar arası yarışmada dereceye giren okullara ödülleri verildiği bildirildi.

 

Tarsus Belediyesi Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre

 

Geri Dönüşüm Başlıyor Projesi  “Sen de katıl” sloganı ile daha temiz bir kentte yaşamayı, çevreyi ve doğal kaynakları korumayı bu sayede atık bitkisel yağların ve atık pillerin toplanarak geri dönüşümünü sağlamayı amaçlamadığı kaydeldi.

 

Proje kapsamında 45 ilk ve orta öğretim okuluna atık bitkisel yağların ve atık pillerin toplanması için makineler dağıtılmış olup okullar arası yarışma yapılarak en fazla atık pil ve en fazla atık yağ toplayan okullar belirlenmiştir.

 

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası İlkokulu’nda düzenlenen törenle 1’inci olan 59 Kg. atık pil toplayan Atatürk İlköğretim Okulu ve 340 Kg. atık yağ toplayan Mustafa İstemihan Talay Bölge Ortaokuluna masa tenisi masası, 2’inci olan 56 Kg. atık pil toplayan Şehitishak İlköğretim Okulu ve 275 Kg. atık yağ toplayan Çukurova Sanayi Ortaokuluna 15 adet satranç takımı, 3’üncü olan 53 Kg. atık pil toplayan İMKB İlkokulu ve 265 Kg. atık yağ toplayan Kazım Taşkın İlkokuluna ise spor topu seti hediye edildi.

Dünyadaki en büyük tehlikenin çevre kirliliği olduğunu dile getiren İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sinan Başkaya, “Çevre kirliliğini ortadan kaldırmak için atılan bu adımlar sizin yarınlarda daha güzel nefes almanızı, daha temiz sular içmenizi sağlayacak çalışmalardır. Yapılan bu çalışmalara vesile olan herkese teşekkür ediyoruz ama en büyük teşekkürü minik öğrencilerimiz hak ediyor” şeklinde konuştu.

Asıl kahramanların çocuklar olduğunu dile getiren Tarsus Belediye Başkan Vekili Hüseyin Şendağ, “Sağlıklı bir yaşamı sağlamak için yapılan bu projenin asıl kahramanları, minik çocuklarımızdır. Çocuklarımızın daha sağlıklı ve temiz bir doğada yaşaması için bu projenin mutlaka devam etmesi gerekmektedir. Bizde belediye olarak elimizden ne geliyorsa, bizlere ne görev düşüyorsa seve seve yapmaya her zaman hazırız” ifadesini kullandı.

Proje kapsamında  düzenlenen yarışmada iki ay gibi kısa sürede 1.118 kg atık pil ve 3.795 kg atık yağ toplanarak önemli bir başarı elde edildi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google