::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gözlüklerden Kurtulmak İsteyenlerin Dikkatine

Özel Tarsus Maya Göz Merkezinden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Harun Yılmaz, gözlük ve kontakt lenslerden kurtulmak için uygulanan lazer yöntemlerinde göze dokunmanın hastalarda tedirginliğe yol açtığını belirterek “Trans-PRK” tekniği adı verilen lazer yönteminin hastalardaki bu korkuyu ortadan kaldırdığını bildirdi.
Gözlüklerden Kurtulmak İsteyenlerin Dikkatine
Haber Giriş:
03 Nisan 2018 Salı 12:10

Alışılagelmiş lazer tedavi tekniklerinin, kornea dokusunun özel bir bıçakla veya lazerle kesilerek uygulandığını belirten Yılmaz, “Bu tekniklerden her ne kadar başarılı sonuçlar alınsa da bazı komplikasyonlar ortaya çıkabiliyor. Trans-PRK yönteminde ise ameliyattan önce gözün ön çeperinin alkolle eritilerek kazınması ya da çeperin bıçak veya başka bir lazer cihazıyla şapka gibi kaldırılması söz konusu değil. Bu yöntemde uzaktaki bir ışık kaynağına 50 saniyeden az bir süreyle bakmak yeterli oluyor” dedi.

 

MİYOP VE ASTİGMAT HASTALARINDA BAŞARILI SONUÇLAR ALINIYOR

 

Yöntemin, özellikle korneası ince olan hastalarda ve kornea yüzeyi normalden daha dik olan problemli olgularda avantaj sağladığını dile getiren Yılmaz, yöntemin miyop ve astigmat hastalarında çok başarılı sonuçlar verdiğini belirtti.

 

Gözde iz bırakmayan yöntemin hasta konforu açısından sağladığı diğer avantajlar hakkında Dr. Harun Yılmaz’ın görüşleri şöyle: “Doku kaldırılarak uygulanan lazer tedavilerinden sonra gözleri uzun süre darbelerden korumak gerekirken, bu tedaviden 3-4 gün sonra hastanın spor yapması bile gözlere zarar vermiyor. Bu tedaviden bir ay sonra yapılacak göz muayenesinde, lazer tedavisinde uzmanlaşmış bir göz hekimi bile hastanın gözüne lazer yapılmış olduğunu anlayamaz. Tedaviden sonra gözlerin kapatılması gerekmiyor, hasta iki gözünü de açık tutarak evine gidebiliyor. Uygulama, aynı tedavi seansında iki göze birden yapılabiliyor.”(kaynak: Özel Tarsus Maya Göz Merkezi)

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Başhekim Direk'den TSO'ya ziyaret
SAĞLIK

29 Eylül 2023 Cuma 13:28

Başhekim Direk'den TSO'ya ziyaret

13:28
PROF.DR DENİZ ULAŞ'DAN ÜCRETSİZ MUAYENE
SAĞLIK

22 Şubat 2023 Çarşamba 19:21

PROF.DR DENİZ ULAŞ'DAN ÜCRETSİZ MUAYENE

19:21
TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ
SAĞLIK

29 Aralık 2022 Perşembe 13:30

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN 4. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU YAPILDI
13:30
YENİ TARSUS DEVLET HASTANESİNE ANJİYO ÜNİTESİ
16:47
Acehan'dan Organ ve Doku Bağışı Haftası mesajı
11:17