::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hacı Gülizar Yıldırım Taziye Evi açıldı

Tarsus Belediyesi tamamlanan ve hizmete giren projelerine bir yenisini daha ekledi.
Hacı Gülizar Yıldırım Taziye Evi açıldı
Haber Giriş:
28 Ekim 2016 Cuma 18:25

Tarsus Belediyesi tamamlanan ve hizmete giren projelerine bir yenisini daha ekledi.

Belediye Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre 17nci açılışını Tozkoparan Zahit Mahallesindeki Hacı Gülizar Yıldırım Taziye Evini açarak yaptı. Açılışa Tarsus protokolünden Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç,Tarsus Emniyet Müdürü Salim Çakan, Tarsus Müftüsü Hayri Erenay ve mahalle sakinlerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen program Cuma Namazı sonrası yemek ikramı ile başladı.

İkramların ardından söz alan Tozkoparan Zahit Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Baran, “Başkanımıza daha önce Taziye evi konusundaki talebimizi iletmiştik. Sağ olsunlar kendileri bizleri kırmadı ve elinden geldiğince kısa sürede mahallemize bu taziye evinin açılmasını sağladı. Emeği geçenlere ve başkanımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Can, “17’nci açılışımızı yapmanın heyecanını  ve gururunu yaşıyoruz. Tozkoparan Zahit Mahallesi, Hacı Gülizar Yıldırım Taziye evimizin açılışına hepiniz hoş geldiniz. Bu mahalleyi ziyaretlerimizde muhtarımız özellikle bir taziye evi ihtiyacı olduğunu bizlere söylemişti. Bizde genelde taziye evlerini mahallelerimizdeki cami yanlarına yapıyoruz. Yaptığımız incelemede özel mülkiyet bir ev olduğunu gördük. Bu evinde İşadamımız Mehmet Yıldırım Bey’in akrabası olduğunu öğrendik. Sağ olsun kendi de bizim isteklerimizi kırmadı ve akrabasından burayı satın aldı. Evi yıktırıp bizim için boş arsa haline getirdi. Ali yıldırım beyler de, Mehmet Yıldırım Bey’in kardeşidir. İnşaatını ve İç teşrifatıyla biz üstlenelim dedi. Sağ olsunlar bugünlere getirdiler. Bu vesile ile Yıldırım Ailesine, kendi adıma, kurumum adına ve Tarsus halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Sağ olsunlar var olsunlar” şeklinde konuştu.

Tozkoparan Zahit Mahallesindeki diğer hizmetlerinden de bahseden Başkan Can, “Bu mahallemizde bir de köprü ihtiyacı görünüyor. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Köprü projemiz çizildi. Eksiklerinin tespitinin ardından tekrar çiziliyor. Burası 3814 sokak. Bu yolun devamında inşallah Büyükşehir Belediyemizden rica ettik. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz Bey bu köprüyü yapacağını söyledi. İnşallah 2017 yılı içerisinde bu köprüyü de bitirmiş olacağız” dedi.

Birlikte huzur içinde yaşamanın önemine değinen Başkan Can, “Her zorluğu aşarız, her problemi çözeriz. Bizler yeter ki birlikte olalım bir olalım. Aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Bu güzel şehrimizde kardeşçe huzur içinde yaşayalım. Konuşarak halledemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yok. Yeter ki birbirimize karşı sevgi saygı içinde olalım, hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Taziye evimiz mahallemize ve Tarsus’umuza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Daha sonra söz alan Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Tarsus Belediyemiz geldiği günden bu yana mahallelerimizin taleplerine göre hizmet üretmeye devam ediyor. Taziye evimiz Tozkoparan Zahit Mahallemize hayırlı uğurlu olsun. Katkılarından dolayı hayırsever işadamımız Ali Yıldırım Bey’e teşekkür ediyorum” dedi.  İşadamı Ali Yıldırım’a plaket verilmesinin ardından Hacı Gülizar Yıldırım Taziye Evi dualar ve kurdelelerin kesiminin ardından hizmete açıldı.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google