::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hasan Karamehmet Okulu eski binasının onarılması için Çalışmaya Başlanıyor

AK Parti ilçe Başkanı Gül ve Yönetimi eski Okul binasını yerinde inceledi
Hasan Karamehmet Okulu eski binasının onarılması için Çalışmaya Başlanıyor
Haber Giriş:
11 Aralık 2017 Pazartesi 10:14

1926 yılında Duatepe ilkokulu oplarak eğitim ve öğretime başlayan ve daha sonra Karamehmet Ailesi tarafından yaptırılarak Milli Eğitime bağışlanan Hasan Karamehmet İlkokulu eski binasının onarılarak yeniden eğitim ve öğretime hizmet vermesi için onarım çalışması yapılması gerekiyor.

 

AK Parti Tarsus ilçe Başkanı İbrahim Gül ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet Hasan Karamehmet İlkokulu Müdürü Yusuf Yalçınkaya’yı ziyaret ederek, eski okul olarak bilinen ancak teknik açıdan güçlendirilmesi gerektiği için birkaç yıldır kullanılmayan binada incelemelerde bulundu.

Bin 40 öğrencisi, 60 öğretmeni ve 3 yönetici ile eğitim öğretim hizmeti verilen Hasan Karamehmet İlkokulu’ndan çevredeki 6 mahallenin öğrencilerinin yararlandığının bilgisini alan AK Parti ilçe Başkanı İbrahim Gül, “Bu güzide okulumuz İsmetpaşa, Şehit Mustafa, Caminur, Gözlükule, Duatepe ve Girne mahallelerinden kayıt alarak eğitim ve öğretim vermektedir. Söz konusu 6 mahallede başka okul bulunmamaktadır. B Blok olarak nitelenen ve yaklaşık 4-5 yıldır kullanılmayan bina 2002 yılında eğitim öğretime açılmış olup, 2013 yılının Aralık ayına kadar 2 bina ile eğitim ve öğretim verilmekteyken, B Blokun tavanının çökmesi nedeniyle eğitim ve öğretime kapatılmıştır” dedi.

 

Kapatılan okul binasının faaliyetteyken tekli eğitimin yapıldığını, ancak daha sonra ikili eğitime geçildiğini vurgulayan Başkan İbrahim Gül, binanın onarılarak güçlendirilmesi ve yeniden eğitim öğretime açılarak yeniden tekli eğitime geçilmesi için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

 

B Bloğun depreme karşı dayanıklılık performansının incelemesinin yapıldığını, yapılan değerlendirme sonucu binanın ekonomik ve teknik açıdan güçlendirme çalışmasının yapılmasının uygun görüldüğü takdirde yeniden eğitim ve öğretime açılmasının mümkün olduğunun altını çizen Başkan Gül, “Okulumuzun tekli eğitime geçmesi ve kullanılmayan B Bloğunun aktif hale getirilmesi için onarıma ihtiyaç bulunmaktadır. Binanın güçlendirilerek onarılması Milli Eğitim Bakanlığımızın Bilişim Sistemleri Modülünde yer almış bulunuyor. Bu konudaki hazırlanan teknik raporları ve binanın onarılarak güçlendirilmesi için konuyu bir dosya halinde Milletvekillerimiz ve Kalkınma Bakanımız sayın Lütfi Elvan’a ileteceğiz. Umuyorum bu önemli sorunu çözüme kavuşturup, yaşanmakta olan sıkıntının giderilmesi için çalışmalarımıza başlayacağız” diye konuştu.(kaynak:Ak Parti Tarsus ilçe teşkilatı)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29