::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hayat Dünyanın Temizlik Kağıdını Mersin'de akıllı fabrikada üretiyor

‘Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Afrika'nın En Büyük Temizlik Kağıdı Üreticisi' Hayat Kimya, 400 milyon TL yatırımla faaliyete geçirdiği Mersin tesisinde üretilen her 2 üründen 1'ini Anadolu'ya diğerini 20 ülkeye ihraç ediyor.
Hayat Dünyanın Temizlik Kağıdını Mersin'de akıllı fabrikada üretiyor
Haber Giriş:
30 Haziran 2018 Cumartesi 16:22

‘Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Afrika’nın En Büyük Temizlik Kağıdı Üreticisi’ Hayat Kimya, 400 milyon TL yatırımla faaliyete geçirdiği Mersin tesisinde üretilen her 2 üründen 1’ini Anadolu’ya diğerini 20 ülkeye ihraç ediyor.

Endüstri 4.0 teknolojileriyle üretim yapan yeni nesil fabrika, İran, Mısır, Rusya, Nijerya tesisleriyle konuşuyor, sağladığı %88 enerji verimliliği ile Türkiye Kojenerasyon Derneği ve Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından sektöründe örnek gösteriliyor.

Hızlı tüketim sektörünün globalleşen oyuncularından Hayat Kimya, hijyen, ev bakım ve temizlik kağıtları kategorilerinde 12 markasıyla 9 ülkede 8.000’e yakın çalışanla yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Papia, Familia, Teno ve Focus markalarını Türkiye’den sonra sırasıyla İran, Rusya, Mısır, Nijerya, Pakistan’a taşıyarak kağıt kategorisindeki yatırımlarını sürdüren şirket, Türkiye’de ikinci üretim kampüsünü 400 milyon TL yatırım ve 350 kişilik istihdamla sektöründe örnek gösterilen bir tesisle Mersin’de kurdu. 2015 yılından itibaren 210 bin ton tuvalet kağıdı, kağıt havlu ve peçete üretilen Mersin tesisinden çıkan her 2 üründen biri Anadolu’ya, diğeri İngiltere, Gana, Tanzanya gibi 20 farklı ülkeye ihraç ediliyor. 2017’de 350 milyon dolarlık ihracat yaparak Türk markalarını sınır ötesine taşıyan Hayat Kimya, temizlik kağıdı üretiminde Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Afrika liderliğini pekiştiriyor.

Dünya ile Konuşan Akıllı Üretim

Endüstri 4.0 teknolojilerine sahip otomasyon sistemlerle operasyonlarını sürdüren Hayat Temizlik Kağıtları Fabrikası, Hayat Kimya’nın dünyada 5 farklı ülkedeki 6 tesisiyle uzaktan konuşarak verimli üretim gerçekleştiriyor. Türkiye’den Rusya’ya, İran’a, Mısır’dan Nijerya’ya, dünyayla entegre iletişim halinde olan Mersin fabrikası, global verileri takip edebilen altyapı ile çalışıyor. Böylece, global data analiziyle tek seferde doğru üretim, sipariş ve depolama yönetimi yapılıyor. Uçtan uca otomasyon sistemler sayesinde, hammaddeden bitmiş ürüne uzanan tüm üretim süreçlerinde etkin kaynak yönetimi ve global verimlilik sağlanıyor.

 

Hayat Enerjisini Kendi Üretip, Dönüştürüyor

Üretimde kullanılan doğalgazı, “kojenerasyon” adı verilen özel teknolojiyle ısı, buhar ve elektrik olmak üzere 3 farklı enerjiye dönüştüren Hayat Kimya, bu sayede global tesislerinde ortalama %70 enerji verimliliği sağlıyor. Akıllı fabrika, üretim süreçlerinde ve idari operasyonlarında kullanılan tüm enerji ihtiyacını, tek bir enerji girdisiyle karşılıyor. Doğalgaz girdisiyle üretimde ihtiyaç duyulan elektrikten, kağıt kurutmada kullanılan ısı ve buhara, yazın tesisteki havayı soğutmaya, kışın ise ısıtmaya yarayan sıcak su ihtiyaçlarına kadar kendi karşılayabiliyor. Mersin Kağıt Fabrikası’nda bu enerji verimliliği oranını sektörde örneği görülmemiş %88 seviyelerine taşıyan Hayat Kimya, Türkiye Kojenerasyon ve Temiz Enerji Teknolojileri Derneği tarafından da sektörünün en iyi uygulamasına örnek gösterildi. Global Kağıt Üretim Direktörü Lütfi Aydın, “Türkiye’de en az su kullanarak temizlik kağıdı üretimi yapan üreticiyiz, Avrupa’da ise 3. sıradayız. Kojenerasyon teknolojisini Türkiye’den Rusya’daki tesisimize taşıyarak teknoloji ihracatında bir ilk’e imza attık. Gerek kojenerasyon teknolojimizle, gerek su kullanımında tasarruf sağlayan özel süreçlerimizle, doğal enerji kaynaklarını en etkin şekilde kullanarak üretim yapıyoruz. Yenilikçi teknolojileri yakından takip ediyor ve sektöre öncülük ediyoruz.” dedi.

 

12 Yılda Türkiye’nin İlk’lerinden Liderliğe Tırmanış

Hijyen ve ev bakım kategorilerindeki başarılarının ardından, temizlik kağıtları kategorisine 2006 yılında giriş yapan Hayat Kimya, sadece 12 sene gibi kısa bir sürede yenilikçi yaklaşımı ve bölgesel liderlikleriyle büyümeye devam ediyor.

 

Türkiye’de 2017 yılını tuvalet kağıdında %22, kağıt havluda %18 pazar payı ile lider kapatan Hayat Kimya, 2018 ilk çeyrekte de liderliklerini sürdürüyor. “12 yılda liderliğe tırmandığımız bu rekabetçi ortamda lider kalmanın temelinde, dünyada herkesin kaliteli ürüne erişim hakkı olduğuna inanarak çalışmak ve yenilik tutkumuz yatıyor.” diyen Aydın, Türkiye'de HAYAT imzası taşıyan bazı ilk'leri sıraladı:

•           Türkiye'de ilk çok katlı tuvalet kağıdı üretimi - PAPIA'dan (2006)

•           İlk çift tarafı da yumuşak tuvalet kağıdı PAPIA'dan (2012)

•           İlk deterjanlı temizlik kağıdı – FAMILIA’dan (2018)

 

Türkiye’de doğan Papia, Familia, Teno ve Focus markalarını 100’e yakın ülkede milyonlarca eve götürerek globalleştiren Hayat Kimya, İran’da 2016 yılından beri %22 pazar payı ile temizlik kağıtları kategori liderliğini sürdürüyor. Markalarının yenilikçi yaklaşımı ile 2015’te girdiği Rusya’da ise pazar alışkanlıklarını kökten değiştirdi. %63 geri dönüşümlü ürünlerden oluşan temizlik kağıtları kategorisinde, tüketicilerin beyaz ve yumuşak ürün beklentisini karşılayan %100 selüloz ve çift taraflı yumuşak ürünlerle 3 senede geri dönüşümlü ürün oranını %35’lere düşürüp, pazar 2.’liğine ulaştı. Pakistan’lı tüketicileri ise Şubat 2018’de yaptığı yatırımla, Familia ve Papia markalarıyla ilk defa %100 selüloz tuvalet kağıdı ve kağıt havlu ile tanıştırdı.

 

12 sene önce Türkiye’de girdiği temizlik kağıtları sektöründe bugün Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Afrika’nın en büyük kağıt üreticisi haline gelen Hayat Kimya, teknolojik yatırımlarıyla sektöre öncülük etmeye ve yenilikçi markalarını dünyanın farklı coğrafyalarına taşımaya devam ediyor. (kaynak:Hayat kimya)

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümünde Yıldızları Zirve Yaptı
EKONOMİ

20 Mart 2024 Çarşamba 09:52

Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümünde Yıldızları Zirve Yaptı

Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümü kutlandı
09:52
Tarsus Ticaret Borsası Personellerine Ödül
12:48
Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret
EKONOMİ

16 Kasım 2023 Perşembe 11:23

Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret

Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak'ı ziyaret etti
11:23
Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor
EKONOMİ

02 Kasım 2023 Perşembe 10:08

Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor

10:08