::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hayat İçin Değişim

Tarsus'ta, Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen, Mersin Valiliğince desteklenen Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı Tarsus Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün '' Hayat İçin Değişim''projesi hayata geçti.
Hayat İçin Değişim
Haber Giriş:
07 Mayıs 2018 Pazartesi 08:52

Tarsus’ta, Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen, Mersin Valiliğince desteklenen Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı Tarsus Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün " Hayat İçin Değişim’’projesi hayata geçti.

Tarsus Adalet Sarayındaki açılış ve tanıtım etkinliğine Vali Ali İhsan Su,Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal,Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, il ve ilçe protokolü, Hakim ve Savcılar ile kurum müdürleri katıldı.Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç,Tarsus Adalet Sarayı’nda düzenlenen proje açılış ve tanıtım töreninde projeyle ilgili bilgi vererek, şunları kaydetti:

‘’Projeyle öncelikli olarak madde bağımlıları olmak üzere haklarında denetimli serbestlik tedbiri uygulanan yükümlülerin rehabilitasyonları aşamasında sigara, alkol madde bağımlılığı ve hayat için değişim programları uygulanarak iyileştirmeleri, suç oluşturabilecek davranış riskleri  azaltılarak toplum yaşamına adaptasyonlarına yardımcı olmaktır. Proje kapsamında verdiğimiz mesleki eğitimler aracılığıyla da denetimli serbestlik altındaki yükümlülerin salıverilme sonrası toplum yaşamına uyumlarını sağlamak, bir meslek ve sanat sahibi olması suretiyle suç tekrarının önlenmesi ve yükümlülerin topluma yeniden kazandırılmasını sağlamaktır.’’

Mersin Valisi Ali İhsan Su da etkinliğin açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, SODES projelerinin toplumumuzda dezavantajlı grupların, topluma entegrasyonu ve sosyal anlamda durumlarının iyileştirilmesi amacıyla hazırlanan projeler olduğunu ifade etti. Bu çerçevede ilimizde 7’si güdümlü olmak üzere 52 SODES projesinin uygulamaya konulduğunu kaydeden Vali Su, “Hayat İçin Değişim” projesi hakkında bilgi vererek konuşmasını sürdürdü.

 

Vali Ali İhsan Su, SODES projelerin hayata geçirilmesi yanında ilimize her anlamda yatırımların kazandırılmasında emeği geçen Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan’a şükranlarını sundu ve “Hayat İçin Değişim” projesinin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kişi ve kurumları teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

 

Tarsus Denetimli Serbestlik müdürü Ebru Yıldırım Kocalar ise projenin yanı sıra kurumun faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

Protokol konuşmalarının ardından, Vali Ali İhsan Su ve protokol üyeleri tarafından temsili olarak kurdele kesilerek projenin açılışı gerçekleştirildi.

 

Temsili açılış sonrasında Vali Ali İhsan Su’nun proje kapsamında oluşturulan eğitim atölyelerini gezerek Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Kılıç’tan bilgi alması ile süren etkinlik, kokteyl ile sona erdi.

 

-PROJENİN HEDEFLERİ-

 

Tarsus Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde gerçekleştirilen ve 137 bin 470 TL proje bedelli ‘’hayat İçin Değişim Projesi’’hedefleri şu şekilde belirlendi:

 

Proje kapsamında Tarsus Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde 2 eğitim atölyesi oluşturuldu.

Oluşturulan atölyelerde toplam 40 yükümlüye bilgisayar işletmenliği(operstörlüğü) ve süs bitkileri yetiştiriciliği eğitimi verilecektir. Oluşturulan eğitim atölyesinde 163 hükümlüye sigara,alkol ve madde bağımlılığı ve hayat için değişim programları uygulanacaktır.

Mesleki eğitim alan yükümlülerin  Tarsus İşkur  Hizmet merkezi müdürlüğüne iş arayan kaydı oluşturulacak, kurs sonunda iş arayan bilgileri güncellenecektir. Kursları başarıyla tamamlayan yükümlülerin girişimcilik sertifikaları almaları sağlanacaktır.

Açılacak kursları başarıyla tamamlayan yükümlülere Milli Eğitim bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesi verilecektir.

90 yükümlünün ise sosyal  rehabilitasyonlarının sağlanması, tarihi ve kültürel değerlerimiz hakkında farkındalık oluşturmak üzere geziler tertip edilecektir.’’

 

 


 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google