::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hayata Ses Ver

Yaşam becerileri ve sınav kaygısı konulu konferans yapıldı
Hayata Ses Ver
Haber Giriş:
17 Şubat 2017 Cuma 08:23

Tarsus’ta öğrencilere yönelik sınav ve stres kaygısı konulu konferans verildi.

Sesim Sarpkaya Fen Lisesi tarafından düzenlenen  ve Tarsus Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Uzman Psikolog  Adil Maviş katıldı.

Lise son sınıf öğrencileri ile mezun öğrencilerin katıldığı konferansta  Adil Maviş, yaşam becerileri ve sınav kaygısı konusunda yaşamdan örnekler verip somut ve soyut konulardan bahsetti. Maviş şunları söyledi:

“Her anne, baba çocuğunu düşünür. Çocuğuna dersini yapması için uyarıda bulunur, ders çalış yavrum der. Szilerde yarın anne, baba olduğunuzda çocuğunuza böyle davranırsınız. Hayatın her aşamasında yapmak istediğiniz veya yapmak zorunda olduğunuz işler olacaktır. Ne kadar başarılı olursanız hayatınızda o kadar özgür olursunuz. Bu hayatta hepimiz bir sistemin içindeyiz. Nüfus cüzdanımız  ve TC numaramız var, yani sisteme dahil olmuşuz. Ailemiz var, aile sistemine dahil olmuşuz Okulda numaramız var, okulun sisütemine dahil olmuşuz. Aracı iyi kullanabilirsiniz. Ama ehliyetiniz yoksa suçlu sizsiniz. Sisteme girip ehliyet almamışsınız Başarmak için  sistemle uyum içinde olmalısınız. Üniversiteyi bile bitirebilirsiniz. Ama asıl hayat üniversitesini bitirmek önemli. O yüzden bugünlerin kıymetini bilin”

Daha sonra Adil Maviş, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Paylaş:  Facebook Twitter Google