::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hemşirelik Süreci Sempozyumu

Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi tarafından ‘Hemşirelik Süreci Sempozyumu' düzenlendi.
Hemşirelik Süreci Sempozyumu
Haber Giriş:
18 Ocak 2018 Perşembe 20:06

Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi tarafından ‘Hemşirelik Süreci Sempozyumu’ düzenlendi.

Hemşirelik sürecinin kapsamlı bir şekilde ele alındığı ve uygulamalı vaka çalışmalarının yapıldığı sempozyum, 09-11Ocak 2018 tarihlerinde gerçekleşti. Gerçekleşen sempozyuma; Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rengin Acaroğlu başta olmak üzere çeşitli illerden gelen akademisyenler, klinisyenler ve hemşireler katıldı.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sempozyumun başkanlığını Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rengin Acaroğlu ve İçel Sağlık Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Diğdem Lafcı üstlendi.

Sempozyumun açılışında bir konuşma yapan Prof. Dr. Çelebioğlu, klinikle bilimselliğin bir arada olmasının önemine değinerek sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği olanlara teşekkür etti. Prof. Dr. Acaroğlu da bilim ve sanattan oluşan uygulamalı bir sağlık disiplini olarak tanımladığı hemşireliğin odak noktasının insan olduğunu kaydetti.

Düzenlenen sempozyumda Prof. Dr. Rengin Acaroğlu ‘Neden Hemşirelik Süreci?’, Yrd. Doç. Dr. Nuray Turan ‘Eleştirel Düşünme ve Karar Verme’ Öğr. Gör. Ebru Yıldız ‘Hemşirelik Süreci ve Hemşirelik Model/Kuram İlişkisi’, Yrd. Doç. Dr. Nuray Turan ‘Hemşirelik Süreci: Tanılama’, Doç. Dr. Funda Büyükyılmaz ‘Hemşirelik Süreci:  Hemşirelik Tanısı’, Doç. Dr. Hatice Kaya ‘Hemşirelik Süreci: Planlama, Uygulama, Değerlendirme’ başlıklarında görev aldı.

Uzm. Hemşire Arzu Özel ‘Hemşirelik Süreci Uygulama Örneği’ başlıklı uygulamalı anlatımla devam eden sempozyum, Mersin Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde gerçekleşti.  İçel Sağlık Yüksekokulu toplantı salonunda ‘Bakım Planı Vaka Çalışması’ başlıklı workshopa yer verilen sempozyumda ayrıca sosyal program düzenlendi. (kaynak:Mersin Üniversitesi)

Paylaş:  Facebook Twitter Google