::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Her evden bir hafız çıksa hiçbir sorun yaşamayız

EHAD 9. bölge başkanı Bülent Acun, Adana'dan yayın yapmakta olan Radyo Hayat'a canlı yayın konuğu oldu.
Her evden bir hafız çıksa hiçbir sorun yaşamayız
Haber Giriş:
20 Kasım 2014 Perşembe 18:25

Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Adana Şubesinin davetlisi olarak  Adana’da Hafızlık yapmakta olan Kur’an Kursu öğrencilerine moral ve motivasyon semineri  vermek üzere Adana’ya giden  EHAD  9. bölge başkanı Bülent Acun,  Adana’dan yayın yapmakta olan  Radyo Hayat’a canlı yayın konuğu oldu.

 “Ahlak ve Maneviyet” proğramında Yasemin Kapıkuyu’nun  sorularını cevaplayan  Acun, şunları söyledi:

“Hafızlık ilmi, insanı hem dünya da, hem de ahirette  mutlu kılan bir  hazinedir. Hafızlar, Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’i korumaya vesile kıldığı  bahtiyar kimselerdir.

Sevgili Peygamberimizin veciz ifadesiyle Hafızlar,  ümmetin en şereflileri Allah’ın özel dostları ve insanların en hayırlılarıdır.

Aşağı yukarı, bütün diplomaların hükmü mezara kadardır. Ancak, Hafızlık diplomasının geçerliliği mahşere kadar devam eder. Hafızlığın insan hayatına katkıları sayılamayacak kadar çoktur. Hafızda bitmez bir enerji, tükenmez bir aksiyon mevcuttur. Hafızlık, hafız olmakla başlar, hafız kalmakla devam eder, final ise hafız ölmektir. Şayet bugün her evden bir hafız çıkarabilseydik, yakın zamanda yaşadığımız  üzücü olayların hiçbirini yaşamazdık. Nasıl dün, bizi tek vücut kılan, değer, İslam, iman ve Kur’an ise bugün yarın da bizi kardeş kılacak değerler bunlardır”

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google