::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HİNT BİRLİĞİ ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TARSUS'TA TOPLANDI

Tarsus Merkezli Hint İnciri Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Tarsus Ticaret Borsası'nda bir araya geldi.
HİNT BİRLİĞİ ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TARSUS'TA TOPLANDI
Haber Giriş:
28 Temmuz 2018 Cumartesi 19:33

Bir yıl önce kurulan ve geçtiğimiz Mayıs ayı içinde 1. olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirerek Tarsus Merkezli Hint İnciri Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Tarsus Ticaret Borsası’nda bir araya geldi.

 

Tarsus Ticaret Borsası, Hint İnciri Üreticileri Birliğine bedelsiz yer tahsis ederek Birliğin çalışmalarıana ve faaliyetlerine destek vermeye devam ediyor.Borsa’da olağan toplantıları için toplanan Hint İnciri Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Hint İncirinin tanıtımı başta olmak üzere teşviki ve pazarlama yöntemlerine ilişkin konular üzerine istişarelerde bulundu.

 

Birlik Başkanı Mustafa Teke, toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, bölgemizde köy ve mecralarla sınırlı kalmayan ve neredeyse kent merkezinde dahi doğal olarak yetişebilen Hint İncirinin, gerçek değerini bulması için Birlik olarak yoğun bir mesai harcadıklarını söyledi.

 

HİNT İNCİRİNDEN DONDURMA

 

Birlik Başkanı Mustafa Teke, Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğümüz katkısıyla Kahraman Maraş Sütçü İmam Üniversitesinin de desteği ile Türkiyede ilk defa hint incirinden dondurma üretilmesi sağlandı.Bu hizmetin ülkemiz için yeni bir gelir kaynağı olacağına inandıklarına, Hint İncirinin alternatif ürün olduğunu ve doğada kendiliğinden yetişmesi nedeniyle hiç bir üretim masrafının bulunmadığına dikkat çekerek, “Akdeniz Bölgesine ait bir ürün olan Hint ( Lap) inciri bu bölgede en fazla bizim yöremizde yetişmektedir. Katma değeri yüksek bu ürünün üretim masrafı olmadığı, yapılması gereken üretim sezonunu geniş tutacak şekilde üretimin desteklenmesine ve teşvikine ihtiyaç bulunmaktadır. Ulusal anlamda dikkat çekmek amacıyla kısa bir süre önce Hint İnciri ile ilgili TRT Çukurova Radyosunda canlı bir yayın yapmıştık. Göçük Köyünde önümüzdeki günlerde düzenlenecek İncir Şölenine TRT ekibinide davet ettik. ” dedi.

 

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan ise konuşmasında, Hint İncirinin ekonomik anlamda getirisinin alternatif üretimi yapılan diğer ürünlere nazaran daha fazla olduğunun altını çizerek “Akdeniz kıyı şeridinde ve daha çok dağlık kesimlerde yetişen Hint incirinin tanıtımına oldukça önem vermeliyiz. Gerek sağlık açısından gerek aile ekonomisine getireceği ekonomik katkı düşünüldüğünde ne denli önemli bir ürüne sahip olduğumuzu daha iyi anlayacağız. Bu noktada bizim için fırsat olacak yakın zamanda düzenlenecek Göçük Köyü 3. İncir Şölenini, Hint incirinin üretiminin kaliteli yapılması, tanıtımı, pazarlanması için önemli bir aktivite yeri olarak değerlendirmeliyiz” ifadesini kullandı.

 

Toplantıda, Hint İncirinin hasat edildikten sonra temizlenmesi, sınıflandırılması ve depolanmasına yönelik alt yapı faaliyetleri ile ilgili eylem planı hazırlandı.(kaynak:Tarsus Ticaret Borsası)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29