::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hobi Bahçesi ile yaşasın yeni hayat

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın hayata geçirdiği Hobi Bahçeleri Projesi'nin olumlu etkileri devam ediyor.
Hobi Bahçesi ile yaşasın yeni hayat
Haber Giriş:
06 Ekim 2018 Cumartesi 14:39

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın hayata geçirdiği Hobi Bahçeleri Projesi’nin olumlu etkileri devam ediyor. Kendisine konulan kanser teşhisi sonrası dünyası kararan Belgin Taş, Hobi bahçesi ile yeniden yaşama döndü. Belediyenin tahsis ettiği hobi bahçesinde sebze, meyve ve çiçek yetiştirmeye başlayan Taş'ın sağlık durumu her geçen gün biraz daha iyiye gidiyor.

 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın, 'Mutlu Kent Mezitli Projeleri'nden biri olarak öne çıkan ve yoğun ilgi gören'Hobi Bahçesi', emekli vatandaşların toplumsal hayata katılımın arttırılmasına büyük katkılar sunuyor. Mezitli’de yaşayan ve kanser başlangıcı konulan kemoterapi tedavisi görmesi gereken iki çocuk annesi Belgin Taş, Hobi Bahçesi sayesinde yeni bir yaşama ‘merhaba’ dedi.

Yaptığı başvuru sonrası, Mezitli Belediyesi tarafından Merkez Mahallesi Hobi Bahçesi’nde yer tahsisi yapılan Taş, kontrollere gittiğinde mucize bir biçimde hastalığında gerileme yaşandığını, Başkan Neşet Tarhan’ın Hobi Bahçeleri Projesi ile kendisine yeni bir yaşam hediye ettiğini söyledi.

Taş, sevincini şöyle paylaştı:

“Yaşadığım gelişmeye oldukça şaşıran doktorum, ‘Kemoterapi görmeniz gerekiyordu ama hastalığınızda mucize bir biçimde gerileme var. Şimdiye kadar ne yapıyorsan aynı şeyi yapmaya devam et’ dedi. Ben de her gün aynı şeyi yapmaya devam ediyorum. Burada o kadar huzurlu oluyorum ki, misafirlerimi buraya getiriyorum. Evi artık kapattım. Sabah erkenden geliyorum, kahvem ve kitabımla gelecek misafirlerimi burada ağırlıyorum. Eski komşuluk ilişkilerini yeniden hayata geçirdik. Misafirlerim geldiği zaman ellerimle sebzelerimi topluyorum ve kendilerine sunuyorum. Kendimi yaylada gibi hissediyorum.

Doğayla uğraşıyorum, kitabımı okuyorum. Herşeyden uzaklaşıyorum. Burası yüksek canavar binaları arasında kocaman bir vaha gibi. Sabah, kapımı açıp çayımı ocağa koyduğumda, stresten uzak, mutlu ve yepyeni bir dünyaya ‘merhaba’ diyorum.

Hobi bahçesi bana ekonomik açıdan da büyük katkı sunuyor. Burada domatesimi, biberimi, patlıcanımı, üretiyor, turşumu salçamı burada yapıyorum.

Bana yeniden yaşama sevinci veren Başkanımız Neşet Tarhan’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sürekli ağlayan kendini kötü hisseden birisinden, mutlu, geleceğe umutla bakan bir insan yarattı. Her şeye rağmen, hayatı sevmek gerektiğini bana yeniden hatırlattı.” (kaynak:Mezitlİ Belediyesi)

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56