::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HURDA PALETLER, KUŞ GÖZLEMEVİNE DÖNÜŞTÜ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile ve Çocuk Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan ve Berdan Baraj Gölü mesire alanı içerisinde yer alan Tarsus Gençlik Kampı'nda, gençlerin ve çocukların sportif faaliyetleri yapabilme, sosyal yönden gelişme ve doğa sevgisi kazanmaları adına çalışmalar devam ediyor
HURDA PALETLER, KUŞ GÖZLEMEVİNE DÖNÜŞTÜ
Haber Giriş:
14 Kasım 2019 Perşembe 09:11

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile ve Çocuk Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan ve Berdan Baraj Gölü mesire alanı içerisinde yer alan Tarsus Gençlik Kampı’nda, gençlerin ve çocukların sportif faaliyetleri yapabilme, sosyal yönden gelişme ve doğa sevgisi kazanmaları adına çalışmalar devam ediyor. Suyun ve yeşilin uyum içerisinde yer aldığı Tarsus Gençlik Kampı içerisine kuş gözlemevi yapıldı.

Berdan nehrinin hemen yanından aktığı, ormanlık alan içerisinde yer alan kampa ilgi her geçen gün daha da artıyor. Haftanın 7 günü hizmet veren kampa, Tarsus başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden kafileler halinde okullar geliyor. Doğa sporlarının, su sporlarının rahatlıkla yapıldığı kampa, Büyükşehir personeli yaratıcılıklarını kullanarak, hurda paletlerden çıkan tahta malzemeyle, herhangi bir masraf yapmadan kuş gözlemevi inşa etti.

Doğal ortama zarar vermeden su kenarındaki bir ağacı çevreleyecek şekilde yapılan kuş gözlemevi, kampa gelen çocukların ilgi odağı oldu.

Görevliler yardımcı oluyor

Kamp içerisinde görevli Büyükşehir personeli, gruplar halinde öğrencileri gözlemevine çıkararak, burada hazır bekletilen dürbünlerle, sulak alanlarda yaşayan karabatak, sakarmeke, su tavuğu, ördek, bahri, yalıçapkını, gri balıkçıl ve diğer kuş türlerini görme şansı buluyor.

Bugüne kadar kitaplarda, belgesellerde veya internet ortamında gördükleri kuş türlerini canlı canlı gören çocuklar ise büyük heyecan ve sevinç yaşıyor.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google