::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İhmalkarlığının kurbanı oluyordu

Doktorların uyarısına rağmen ağrılarını 3 ay ihmal eden fizik öğretmeni Safiye Kuşçu Doğan'ın safra kesesinin taş dolu olduğu anlaşıldı. Safiye öğretmen, kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu
İhmalkarlığının kurbanı oluyordu
Haber Giriş:
02 Temmuz 2015 Perşembe 18:12

Tarsus’ta  yaşayan evli ve 1 çocuk annesi 28 yaşındaki fizik öğretmeni Safiye Kuşçu Doğan, ihmalkarlığının kurbanı oluyordu.

Medical Park Tarsus Hastanesiden yapılan yazılı açıklamaya göre yaşadığı karın ağrısını için doktorların ‘endoskopi yaptırın’ önerisine rağmen 3 ay boyunca işlem yaptırmayan genç öğretmen, sancıları dayanılmaz hale gelince Medical Park Tarsus Hastanesi’ne gitti.

Safra kesesinin içinin tamamen taşla dolu olduğu anlaşılan Safiye öğretmen, laparoskopik ameliyatla iyileşti.

Safiye Kuşçu Doğan’a, ameliyattan bir hafta sonra da ERCP yöntemi uygulandı.

İHMALİM YÜZÜNDEN ERTELEDİM

Safiye öğretmen ihmalkarlığının sonucundan nasıl ucuz kurtulduğunu şöyle özetledi: “Yaklaşık 3 ay önce şiddetli mide ağrısıyla bir özel hastanenin acil servisine gittim. Gastrit olduğu söylenerek, endoskopi önerildi. Çocuğumun küçük olmasını ve Ramazan ayı bahanesiyle ihmal ettim ve endoskopi yaptırmadım. Ama bundan kısa süre önce şiddetli mide ağrısı çekmeye başladım. Hemen gittiğim devlet hastanesinde bana gastroenteroloji polikliniğine gitmem söylendi.

Medical Park’a geldim ve endoskopi, ultrason ve MRCP tetkikleri yapıldı. Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt safra kesemde taş olduğunu söyledi. Ana safra yollarında herhangi bir taş olmadığını söyleyip safra kesesi ameliyatı olmamı önerdi. Ameliyatı kapalı yöntemle Op. Dr. İbrahim Halil Karakan yaptı. Ameliyattan 1 hafta sonra da ERCP yöntemiyle ile sfinkterotomi işlemi uygulandı.”

 

ERCP İLE RAHATLATILDI

Operasyonu gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Halil Karakan ise şöyle konuştu: “Hastamız kapalı (laparoskopik) yöntemle yapılan ameliyatın ardından taburcu olduktan yaklaşık 1 hafta sonra yeniden şiddetli karın ağrısı ve sarılık şikayetiyle geldi. Tahlillerde, safra yolunun 12 parmak bağırsağına açıldığı yerdeki büzücü kasların aşırı kasılması ve fonksiyonunu yerine getirememesi üzerine safra akışını tıkadığı görüldü. Safra yollarında herhangi bir taş tespit edilmedi. Hastaya ERCP yöntemi ile sfinkterotomi işlemi yapılarak safra akışının rahatlatılarak sağlığına kavuşması sağlandı. Genelde ana safra yollarında taş tespit edilmesi üzerine ERCP işlemi ameliyat öncesinde yapılırken nadiren de olsa ameliyat sonrası da gereklilik halinde bu işlem yapılabiliyor.”

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Başhekim Direk'den TSO'ya ziyaret
SAĞLIK

29 Eylül 2023 Cuma 13:28

Başhekim Direk'den TSO'ya ziyaret

13:28
PROF.DR DENİZ ULAŞ'DAN ÜCRETSİZ MUAYENE
SAĞLIK

22 Şubat 2023 Çarşamba 19:21

PROF.DR DENİZ ULAŞ'DAN ÜCRETSİZ MUAYENE

19:21
TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ
SAĞLIK

29 Aralık 2022 Perşembe 13:30

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN 4. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU YAPILDI
13:30
YENİ TARSUS DEVLET HASTANESİNE ANJİYO ÜNİTESİ
16:47
Acehan'dan Organ ve Doku Bağışı Haftası mesajı
11:17