::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı Mersin'de yapıldı

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Milli Eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz, Mersin'de gerçekleştirilen İl Milli Eğitim Müdürleri Değerlendirme Toplantısı'nın kapanış programına katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı Mersin'de yapıldı
Haber Giriş:
04 Nisan 2018 Çarşamba 09:13

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı  Ahmet Eşref Fakıbaba ve Milli Eğitim Bakanı (MEB)  İsmet Yılmaz, Mersin’de gerçekleştirilen İl Milli Eğitim Müdürleri Değerlendirme Toplantısı’nın kapanış programına katıldı.

Suphi Öner Öğretmenevi’nde toplantının kapanışına Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra, Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan, Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Burdur Milletvekili Reşat Petek ile Milli Eğitim Bakanlığımızın üst düzey yöneticileri, 81 ilimizin Milli Eğitim Müdürleri, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan,Türkiye’nin 2023 hedefinin her alanda kaliteyi arttırmak olduğunu belirterek, son on beş yılda fiziki yatırım alanında önemli mesafeler kat edildiğini , küresel ölçekte daha güçlü ve söz sahibi olmak için bundan sonraki süreçte kalitenin daha da artırılmasına yönelik çalışmalara hız verileceğini kaydetti.

Çocuklarımız ne kadar nitelikli ve vasıflı yetişirse, Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınmasının da o kadar hızlı olacağını ifade eden Bakan Elvan; “Çocuklarımızı sadece bilgiyle donanımlı hale getirmek yetmez. Bu yarışa değerlerimizi de muhafaza ederek katılmalıyız. Değerlerimiz ve bilgi gücümüzün bir araya geldiği müddetçe, dünyada hiçbir güç karşımızda duramaz” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise bizleri büyüten yetiştiren ve eğitenlerin öğretmenlerimiz olduğuna dikkat çekerek başladığı konuşmasını, öğretmenlerin önemine değinerek sürdürdü. Okulların fiziki şartlarının iyi olmasının tek başına bir anlam ifade etmeyeceğini söyleyen Fakıbaba, bu konuda öğretmen ve idarecilerin eğitimdeki öneminin de altını çizdi.

İMilli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise, Bakanlık Merkez Teşkilatı uygulamaları ile Taşra Teşkilatı arasındaki koordinasyonu sağlamak, İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin eğitim ve öğretim faaliyetlerini değerlendirmek ve istişare ile eğitim gündemine ilişkin konu ve sorunlara çözüm üretmek amacıyla bu toplantıların düzenlendiğini, ayrıca toplantıda Bakanlığın gündeminde olan konuların İl Müdürlerimize aktarıldığını belirtti ve aynı zamanda katılımcıların ifade ettiği hususların da bakanlık gündemine girdiğini söyledi.

Vali Ali İhsan Su ise ilimizde eğitimden sağlığa, tarımdan ulaşıma kadar her alanda önemli hizmetler yürütüldüğünün altını çizerek başladığı konuşmasını, bu hizmetlerin gerçekleştirilmesi noktasındaki hizmetlerinden dolayı Kalkınma Bakanımıza, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımıza ve Milli Eğitim Bakanımıza teşekkürlerini sunarak noktaladı.(kaynak:Mersin Valiliği)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46