::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, Karadiken İlk/Ortaokulu'na, Taşçılı İlkokulu'na, Böğrüeğri İlk/Ortaokulu'na, Pirömerli İlk/Ortaokulu'na ve Çakırlı İlkokulu'na ziyaretlerde bulundu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı
Haber Giriş:
10 Mayıs 2018 Perşembe 12:43

Okul idarecileri ve öğretmenleri ile görüşmeler gerçekleştiren İlçe Milli Eğitimi Mehmet Kalaycı okullarda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

 

Karadiken İlk/Ortaokulu’nda yaptığı toplantıda İkinci sınıf öğrencisine İstiklal Marşı’nın on kıtasını ezbere okutarak tablet bilgisayar hediye eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, "İstiklal mücadelemizin ölümsüz destanı, dün olduğu gibi bugün de milletimizin ortak sesi olan İstiklal Marşımızın ruhunu, genç nesillerde yeniden diriltme ve yaşatma zamanıdır. Milletimizi meydana getiren fertler olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunu, bu duygu birliğini ilelebet muhafaza etmeliyiz. Mehmet Akif Ersoy, en zor şartların, çözülmenin ve umutsuzluğun hâkim olduğu bir dönemde Millî Mücadele ruhunun canlanmasına ömrünü adamıştır. Fedakâr bir dava adamı olan milli şairimiz Mehmet Akif, her zaman duygu, düşünce ve eylemleriyle ön saflarda yer almış gerçek bir aydındır. Arzu ediyoruz ki gençlerimiz, yeni neslimiz Mehmet Akif’i her yönü ile tanısın ve Mehmet Akif hiçbir zaman hafızamızdan silinmesin, unutulmasın. Büyük şair ve mütefekkir Mehmet Akif Ersoy, geçmişte ve bugün olduğu gibi gelecekte de eserleriyle fikir dünyamızı aydınlatmaya devam edecektir.” Dedi.

 

Taşçılı İlkokulu’nda yaptığı toplantıda Çocukların gelişiminde temelli düşünme becerileri geliştiren akıl oyunlarının önemli bir yeri olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı” Çocuklarımızı ahlaklı birer birey olarak yetiştirmeliyiz. Allah, onları bize emanet ederken, onların kalplerini ve kafalarını boş olarak gönderdi. Bizler, onların kafalarını bilimle, ilimle, kalplerini ise umut, iyilik ve sevgiyle doldurmalıyız. Güzel, ahlaklı ve aklını kullanan çocuklar yetiştirmeliyiz.” Dedi.

 

Böğrüeğri İlk/Ortaokulu’nda yaptığı toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, büyüyen, gelişen, ilerleyen ve çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma yolunda olan ülkemize engel olmak isteyen dahili ve harici her türlü hain yapılanmaları milli birlik ve beraberlik içerisinde el ele verip bertaraf edeceğimize vurgu yaparak, kaybolan bu prestijin geri kazanılmasında öğretmenlere büyük görevler düştüğünü belirtti. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın vatan, millet, bayrak, din sevgisi çerçevesinde yetiştirilmesinde yine milli eğitim camiasına ve bu camianın üyesi eğitimcilere büyük görevler düştüğünü ifade eden Kalaycı “Gelecekte rahat edebilmenin yolu, şimdinin çocuklarının donanımlı, bilgili, vatanına milletine bağlı bireyler olarak yetiştirmesinden geçer.” dedi.

 

Pirömerli İlk/Ortaokulu’nda yaptığı görüşmede öğrencilerin sürekli kendini geliştirip, yeni şeyler öğrenirken, öğretmenlerin de öğrencilere iyi eğitim verebilmesi için kendilerini sürekli yenilemeleri gerektiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı “Öğrencilerimiz sürekli kendini geliştirip, öğreniyorlar. Her meslekte olduğu gibi bir nesli değiştirebilecek güce sahip olan bu kutsal meslek, çağın teknoloji ve donanıma uygun olarak öncelikle biz öğretmenlerin de öğrencilere iyi bir eğitim verebilmesi için sürekli kendilerini yenilemeli, değişim ve gelişim yaşamalıdır.” dedi.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46