::
16 Nisan 2024 Salı

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İnşaat sektörüyle toplantı

Başkan Can müteahhitler, mimarlar, mühendisler ve asansör firma temsilcileri ile toplantı yaptı.
İnşaat sektörüyle toplantı
Haber Giriş:
26 Kasım 2015 Perşembe 17:43

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’ta yaşayan herkese aynı mesafede olduklarını, Allah rızası için çalıştıklarını bildirdi.

Belediye Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre Belediye Meclis Salonunda müteahhitler, mimarlar, mühendisler ve asansör firma temsilcileri ile toplantı yapan Başkan Can, herkesin kanun ve kurallara uyması gerektiğini ifade etti.

Sorunları çözüme ulaştırmak, Tarsus’a daha güzel hizmet verebilmek için mücadele ettiklerini kaydeden Başkan Can, herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapması gerektiğini vurguladı.

Yapılan hizmetleri ve hayata geçirecek projelerini de anlatan Başkan Can, büyükşehir yasasına rağmen 18 ayda başarılı hizmetler gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Konukların sorunlarını da dinleyen Başkan Can, “Tarsus’ta 18 ayda hem Büyükşehir yasasına alıştık, adapte olduk, hem de yol haritamızı belirleyerek hedeflerimize ilerliyoruz. Şehitmustafa Mahallesi’nde belediye olarak biz imar yönünden yapacağımızı yaptık. Büyükşehir meclisinde encümene girdikten sonra Şehitmustafa Mahallesi’nde müteahhitlerimiz inşaatlarını yapmaya başlayacak. Sit alanları dışında kalan yerleri müteahhitlere açıyoruz.  Ergenekon mahallesinde sit alanı ve sit alanı dışında kalan 2 bölge var. 590 dönüm arazi üzerine kurulu yer ve belli sit alanı olan yerdeki çalışmayı yaparak kontrol aşamasına getirdik. Belediyemiz kontrol ettikten sonra askıya çıkacak ve müteahhitlerimizin önü açılmış olacak.

Yeni Mahalle’de daha önce bir prensip kararı almıştık, DOP oranı %23 şartı getirmiştik. %23 şartını yerine getiren müteahhitlerimiz %51 hissedarla anlaşıp şartını yerine getirdikten sonra bizde elimizden gelen kolaylığı sağlayacağız.

Bizim niyetimiz, düşüncemiz eksik olan bir şey varsa iade edilsin, düzeltilip tekrar belediyeye getirilsin. Bize boş cd ile başvurup müracaat istemeyin. Biz bunların tamamını iade ediyoruz ve düzeltilmesini istiyoruz. Siz üzerinize düşene dikkat ederseniz, bizde üzerimize düşeni dikkatli takip edersek işleri hızlandırmış oluruz. Biz işi gerçekten güzel bir şekilde hakkaniyeti uygulayarak yapmak istiyoruz. Biz herkese aynı mesafedeyiz. Ben öyle inanıyorum ki, 18 aydır bizden ve çalışma arkadaşlarımızın yaptığı işlerden memnunsunuz ama biz daha çok memnun etmek istiyoruz. İletişim her şeyin başıdır. İyi bir iletişim kurarsak çözemeyeceğimiz hiçbir problem yoktur.

Su basmanı kontrolü yapılmadan üst katın betonunun dökülmemesini rica ediyoruz ve inşaat yapılırken en azından bir tabela asılmasını istiyoruz. Seviyesine göre hak ediş yapılmadan inşaatın devam etmemesini rica ediyoruz. Özellikle proje dışına çıkılırsa her türlü resmi işlem belediyemiz tarafından uygulanacaktır. İnşallah bugünden itibaren almış olduğumuz bu güzel prensip kararları hepimiz uygularız” dedi.

Kurallar çerçevesinde herkesin kendi işini yapacağını belirten Başkan Can, “Sonuç olarak sorunlarda ilk olarak müteahhitleri sorumlu tutacağız. Muhatabımız işverenlerdir. Kasıtlı olarak projelerini eksik gönderen firmalara ceza işlemleri uygulayacağız. Proje dışına çıkılırsa yasal işlemler yapılacak. Cenab-ı Allah bol rızıklar nasip etsin. Biz ırk, din, dil ve siyasi görüş yapmadan çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Can, “Biz burada bu işi sizlerle beraber el ele, gönül gönüle rahat bir şekilde ivme kazandırmak için buradayız. Belediyemiz, Yapı denetim firması, mimarlar ve müteahhitler kendilerine düşen görevi ve sorumluluğu yerine getirecek, vatandaşın işi kolaylaştırılacaktır. Amacımız halkımıza en iyi hizmeti doğru adımlarla en seri şekilde vermektir” ifadesini kullandı.

Paylaş:  Facebook Twitter Google