::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İŞİTME ENGELLİ BİREYLERLE İLETİŞİM GÜÇLENİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi tarafından Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi'nde vatandaşlara yönelik ilk defa “Türk İşaret Dili Eğitimi” düzenlendi
İŞİTME ENGELLİ BİREYLERLE İLETİŞİM GÜÇLENİYOR
Haber Giriş:
11 Ocak 2020 Cumartesi 09:47

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi tarafından Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde vatandaşlara yönelik ilk defa “Türk İşaret Dili Eğitimi” düzenlendi.

Yeminli Türk İşaret Dili Tercümanı Esra Alkan tarafından verilen eğitimde, katılımcılar Türk İşaret Dili alfabesini kullanarak isim ve soy isimlerini paylaştı. Bir ay sürecek eğitimlerin ilk seansında işitme engelli bireyler ve işaret diliyle ilgili bilgiler aktarılırken, uygulamalar da gerçekleştirildi.

Türkiye’de işitme engelli bireylerin sayısının 3 milyona ulaştığını belirten Alkan, dışarıdan hiçbir engelleri görünmediği için işitme engellilerin en az dikkat çeken grupta yer aldıklarını ifade etti. Alkan, işitme engelliler için hayati önem taşıyan “3E”den bahsederek bunların erken teşhis, erken cihazlandırma ve erken eğitim olduğu dile getirdi.

Katılımcılara işaret dilinden bahseden Alkan, işaret dilinin işitme engellilerin kendi aralarında iletişim kurarken el hareketlerini ve yüz mimiklerini kullanarak oluşturdukları bir görsel dil olduğunu belirtti. İşaret dilinde seslerin görüldüğünü ve zengin bir kelime haznesine sahip olduğunu vurgulayan Alkan, bu dilde jest ve mimiklerin en önemli unsur olduğunu ifade etti.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29