::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İşkur ve Borsadan İstihdama Yönelik AB Hibe Projesi

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ve Tarsus İŞKUR Müdürü Kürşat Dal kentimize ve ülkemize katkı sağlayacak istihdama yönelik yeni projeler için bir araya geldi.
İşkur ve Borsadan İstihdama Yönelik AB Hibe Projesi
Haber Giriş:
09 Kasım 2015 Pazartesi 17:36

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı  Murat Kaya ve Tarsus İŞKUR Müdürü Kürşat Dal  kentimize ve ülkemize katkı sağlayacak   istihdama yönelik yeni projeler için bir araya geldi. 

Tarsus Ticaret Borsası’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre  her iki kurumun Uzun Süreli İşsizler ve Uzun Süreli İşsizliği Azaltma AB hibe projesinin tamamlanamk üzere olduğu bildirildi.

 

İŞKUR Müdürü Kürşat Dal, Tarsus İŞKUR olarak, işverenlerin gözünde cazip bir işbirliği ortağı olmak için çaba gösterdiklerini belirterek,’’Göreve geldiğim günden beri Borsa Kaşkanımız Murat Kaya, kurumumuza olan desteğini ve işbirliğini hiçbir şekilde esirgemedi. Sayın Başkanıma bize ve kurumumuza gösterdiği bu yakın ilgiden dolayı öncelikle teşekkür erdim. Tarsus İŞKUR olarak, işverenlerin gözünde cazip bir işbirliği ortağı olmak için çaba göstermekteyiz.Bu amaçla borsamızla beraber yürüttüğümüz bir çok proje kapsamına bir yenisini daha ekleyeceğiz.AB hibe projeleri kapsamında uzun süreli işsizleri kendi işlerini kurmaya yönelik teşvik etmek ve bu konularda eğitim projesi hazırlamayı planladık.AB finansmanıyla yürütülen projede işsizlerimize mesleki eğitim imkanı sunarak işgücü piyasasına katılımlarını destekleyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya da şunları kaydetti: ” İŞKUR müdürümüzün göreve geldiği günden bu yana gayretlerini takdir ediyoruz. Proje ile özellikle yerel düzeyde daha etkin istihdam hizmetleri sunma ve işsizliğin en yoğun olduğu gruplara yönelik istihdam tedbirleri uygulama mekanizmasını desteklemeyi hedefliyoruz. Avrupa Birliği, yıllardır işgücü piyasalarına hâkim olan uzun süreli işsizlik, genç işsizlik, yetersiz istihdam seviyesi ve fırsat eşitsizliği sorunlarının çözüm yollarını aramaktadır. Türkiye’de istihdamın önemli bir bölümü tarım sektöründe olmakla birlikte, tarımın toplam istihdam içindeki payı giderek azalmaktadır. Tarımsal istihdamda gizli işsizlik yaşanmaktadır. Tarsus İŞKUR ile çeşitli projeler yürüterek belirli hedef gruplarının istihdamını kolaylaştırmayı hedefliyoruz.Uzun süreli işsizlerin iş hayatından soğumamaları, mesleki tecrübe kazanmaları, çalışma disiplini edinmeleri için sıra AB hibe projelerine geldi.İki kurum olarak bizler  işgücü piyasası ihtiyaç analizleri sonrasında proje departmanlarımızca hazırlanmakta olan Uzun Süreli İşsizler Ve Uzun Süreli İşsizliği Azaltma AB hibe projemizi tamamlamak üzereyiz. Proje ile etkin istihdam önlemleri yanı sıra iş piyasasının değişen ihtiyaçları karşısında yeni beceriler geliştirebilme olanakları yaratarak iş arayanların daha kolay istihdam edilmesini sağlanacaktır.”

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Tarsus Ticaret Borsası Personellerine Ödül
12:48
Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret
EKONOMİ

16 Kasım 2023 Perşembe 11:23

Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret

Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak'ı ziyaret etti
11:23
Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor
EKONOMİ

02 Kasım 2023 Perşembe 10:08

Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor

10:08
SABRİ TEKLİ GÜVEN TAZELEDİ
EKONOMİ

29 Mayıs 2023 Pazartesi 09:45

SABRİ TEKLİ GÜVEN TAZELEDİ

09:45