::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İstemihan Talay 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Başdanışmanı, Kültür eski Bakanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı M. İstemihan Talay, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96.'ncı yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
İstemihan Talay 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Kutladı
Haber Giriş:
29 Ağustos 2018 Çarşamba 17:08

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Başdanışmanı, Kültür eski Bakanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı M. İstemihan Talay, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96.’ncı yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

 

 

 

İstemihan Talay, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında “Bugün 96.’ncı yıldönümünü kutlamakta olduğumuz büyük zaferin kazanılmasında en önemli etken Türk milletinin ulus olma bilinciyle bütünleşmeyi başarmasıdır” dedi.“30 Ağustos Zaferi’nin ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde iyi irdelenmesi, yeniden okunmasının gerektiğini, demokrasiden, laiklikten ve hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden, atalarımızın destansı bir mücadeleyle kazanıp bizlere emanet ettiği cumhuriyetimize sahip çıkmak, toplumumuzun tüm kesimlerinin asli görevi olmalıdır. 30 Ağustos Zafer Bayramının 96. yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum” diyen İstemihan Talay şunları kaydetti:

 

“Büyük taarruzun 96.’ncı yılını kutluyoruz. Büyük taarruz Gazi Mustafa Kemal’in Başkomutanlığında 26 Ağustos 1922’de başlatıldı. Düşman mevzileri birkaç saat içerisinde ele geçirildi. 30 Ağustos, emperyalizmin kanlı dişleri arasında sıkışıp kalmış mazlum milletlere bir umut ışığı olmuş ve dalga dalga tüm dünyaya yayılmıştır. O gün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında dünyanın mazlum milletlerine umut veren bir zafer kazanılmıştır. 30 Ağustos, ülkemizin anka kuşu misali küllerden doğuşun gerçeğe bürünmüş halidir. Anadolu’nun gönülleri vatan aşkıyla dolu evlatlarının yüreklerinde çakan ilk kıvılcımlar o günlerde alevlenmiş ve bugün yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu büyük zaferi bize armağan eden kurtuluş ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, vatanı için canlarını bir saniye bile düşünmeden feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”(kaynak:İstemihan talay)

 


 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google