::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KADIN EMEKÇİLER MERSİN ÇOCUK FESTİVALİ'NDE

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mersin Çocuk Festivali'nde bu yıl bir ilk gerçekleşti.
KADIN EMEKÇİLER MERSİN ÇOCUK FESTİVALİ'NDE
Haber Giriş:
27 Nisan 2019 Cumartesi 09:57

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mersin Çocuk Festivali’nde bu yıl bir ilk gerçekleşti.

Festival programı kapsamında ev hanımları evde ürettikleri, kendi mutfaklarından çıkan doğal ürünleri açtıkları stantlarda tanıtarak hem ev ekonomisine katkıda bulundu hem de çocukların yöresel, doğal ve sağlıklı ürünlerle tanışmalarını sağladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukların neşesine neşe katmak için düzenlenen 3. Mersin Çocuk Festivali’nde bu yıl kadın emekçiler de yerini aldı. Açılan stantlarda el emeği, göz nuruyla ürettikleri sağlıklı ve yöresel ev ürünlerini satan kadınlar emeklerinin karşılığını aldı.

Yöresel lezzetler standına yoğun ilgi

Büyükşehir Belediyesi’nin kadın emeğine ve doğal ürünlere destek vermek amacıyla gerçekleştirdiği etkinlikte, 15 stant açıldı. Aileler ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği stantlarda Karakuş tatlısı, Bozyazı Kavutu, Kokulu Çörek, sıkma, narenciye ürünleri gibi yöresel lezzetlerin yanı sıra farklı lezzetler de yerini aldı.

Çocukları fast food alışkanlığının dışında tutmak ve yöresel lezzetlere teşvik etmek için açılan stantlar çocuklar tarafından da yoğun ilgi gördü. Çocuklar daha önce bilmedikleri Karakuş tatlısı, Bozyazı Kavutu gibi farklı yöresel lezzetleri tatma fırsatını bulurken, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri kadınların emeğinin güçlendirilmesi ve topluma kazandırılması için önümüzdeki dönemde de daha farklı etkinliklerin gerçekleştirilmesinin amaçlandığını bildirdi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google