::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kahveciler ve Eğlence Yerleri Esnaf Odası

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Kahveciler ve Eğlence Yerleri Esnaf Odası üyeleriyle kahvaltıda buluştu
Kahveciler ve Eğlence Yerleri Esnaf Odası
Haber Giriş:
08 Mart 2018 Perşembe 12:39

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Kahveciler ve Eğlence Yerleri Esnaf Odası üyeleriyle kahvaltıda buluştu.

Şehri birlikte yönettiklerini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, her hafta değişik esnaf grubuyla bir araya geldiklerini, sorunlarını dinlediklerini söyledi.

Bu tür toplantıların verimli geçtiğini ifade eden Başkan Can, “Biz yerel yönetim olarak, yönetim anlayışımız birlikte yönetmektir. Şehrimizi vatandaşlarımızla, muhtarlarımızla, oda ve dernek başkanlarımızla birlikte yönetiyoruz. Yönetmeye de devam edeceğiz. 2014 seçimlerinden önce Tarsus Belediyesi sadece şehir içine hizmet veriyordu. Bu da 45 mahalleyi kapsıyordu. Büyükşehir yasasıyla birlikte 2014 seçimlerinden sonra bu rakam 179 mahalleye çıktı. Bununla birlikte gelirimizde yetkimizde azaldı. Ama biz belediyeciyiz ve bu işi biliyoruz.

Sayın Başkanımız Burhanettin Kocamaz Bey de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Adana’dan Antalya’ya kadar olan bir alanda hizmet veriyor. Bazı hizmetleri bizden, bazı hizmetleri Mersin Büyükşehir Belediyesinden alıyorsunuz. Sayın başkanımızı anlatmaya gerek yok hepiniz yakınen tanıyorsunuz. 20 yıl şehrimize hizmet etti. Kendisinin yolu bahtı açık olsun” şeklinde konuştu.

 

Yaptığı ve yapacağı hizmetlere de değinen Başkan Can, “4 yılda 30 hizmetimizi hayata geçirdik. İnşallah Cuma günü de 31’nci açılışımızı hizmete sokacağız. Şehidimizin ismini verdiğimiz Yeşil Mahalle’deki Yaşam Boyu Spor merkezimizin açılışına tüm halkımız davetlidir. Biz hizmetlerimizi yaparken de planlarken de vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Şu anda devam eden cami inşaatlarımız var, pazaryeri inşaatlarımız var, halı saha inşaatlarımız var. Otel ihalemizi gerçekleştirdik. Kırklarsırtı Mahallemizdeki 15 bin kişilik gösteri merkezi inşaatımız son noktaya geldi. Prestij ve mega projemiz olan Berdan son aşamada. 129 köyümüzün 55 köyde parke çalışması bitti. Yeni parke ihalesi yaptık. Bu yılın sonunda bütün köylerimizin parke işleri bitmiş olacak ve park yapımlarına başlanacak. Toki’den daha ucuz daha konforlu ev yapacağım demiştim. Şu anda proje çalışmamız başladı. Kendi elektriğimizi üretmeye başladık. Yılda ortalama 3.5 milyonluk elektrik üreteceğiz” dedi.

AMACIMIZ HUZUR VE KARDEŞLİĞİN HAKİM OLDUĞU BİR TARSUS

Başkan Can, “Bizim hizmetle ilgili bir sıkıntımız endişemiz yok. Biz içinizden biriyiz. Şehrimiz yapılanı yapılacak olanı bilen kişiyiz. Bir ata sözü vardı çıraklığını yapmadığın bir işin ustalığını yapamazsın. Biz bu işin çıraklığından geliyoruz. Mutfağından geliyoruz. Şehrimizde köylerimizde mahallelerimizde ayırmadan, ayrım yapmadan, hakkaniyeti uygulayarak şeffaf belediyecilik anlayışıyla hizmet ediyoruz. Dini, dili, ırkı, memleketi ne olursa olsun Tarsus’ta yaşayan herkese hizmet ediyoruz. Allah rızası için çalışıyoruz çalışmaya da devam edeceğiz. Doğup büyüdüğüm şehre hizmet etmeyi bana nasip ettiği için Cenab-ı Hakk’a ne kadar şükretsem azdır. Yaşadığımız toprakların kıymetini bilelim. Bizim gidecek bir yerimiz yok. Gitmeye de niyetimiz yok” dedi.

Toplantıda Tarsus Kahveciler ve Eğlence Yerleri Esnaf Odası Başkanı Halil Şekerci ve Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, konuşmalarından kendilerine her konuda yardımcı olan Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür ettiler.

Toplantı sonunda Başkan Can, esnafların sorunlarını dinlendi.(kaynak:Tarsus Belediyesi)

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google