::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kalite Sempozyumunda Tarsus Örnek Gösterildi

Avrupa Başarı Ödülü Alan Tarsus Ankara'da Onore Edildi
Kalite Sempozyumunda Tarsus Örnek Gösterildi
Haber Giriş:
30 Mart 2018 Cuma 12:05

2017 Yılı Ekim ayında önce Avrupa Mükemmellikte Başarı Ödülü, Kasım ayında ise Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü olan Tarsus Belediyesi, KalDer Ankara Şubesi tarafından düzenlenen 19. Kamu Kalite Sempozyumu’nda mükemmellik yolculuğunda elde edilen başarılarından dolayı onore edildi.

2013 Yılında Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü ve 2017 Yılında Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü’nü alan ilk ve tek belediye olan Tarsus Belediyesi belirlemiş olduğu vizyonuna adım adım ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyor. “Milli ve manevi değerleri koruyarak,  tüm yerel yönetimlere model olacak bir belediyecilik anlayışı ortaya koymaktır” olarak belirlenen vizyonda, yani model olmak hedefi, birçok platforma davet edilerek deneyim paylaşımında bulunulması Ankara Point Otel’de KalDer Ankara Şubesi tarafından düzenlenen ve bakanlıklardan, belediyelerden, resmi kurum ve kuruluşlardan katılımın yoğun olduğu 19. Kamu Kalite Sempozyumunda, mükemmellik yolculuğunda elde edilen başarılardan

dolayı Belediye Başkanı Sayın Şevket Can’a ödül verildi.

Programda Tarsus Belediyesi’nin kalite ve mükemmellik yolculuğu yaklaşımları ve iyi uygulamaları katılımcılar ile paylaşıldı.

KalDer Genel Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı  ve KalDer Ankara Şubesi Başkanı  Nazmi Karyağdı  tarafından takdim

edilen ödül sonrası duygu ve düşüncelerini paylaşan Tarsus Belediye Başkanı Sayın Şevket Can, Tarsus’un ilklerin ve örnek şehir olduğunu söyledi.

Başkan Can, “Tarsus Belediyesi olarak; dönemin Tarsus Belediye Başkanı, bugünün Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz’ın liderliğinde, 2002 yılında kalite çalışmalarına ve 2008 yılında EFQM Mükemmellik Modelini uygulamaya başladık. EFQM Mükemmellik Modelini uygulamakla, hizmet kalitemizi sürekli iyileştirmeyi, bunun sonucunda paydaşlarımızın memnuniyetini arttırmayı ve mükemmellik aşamaları tanıma programına katılarak mevcut durumumuzun karşılığı olan ödülleri almayı hedefledik. Bu hedef doğrultusunda; 2013 Yılında elde ettiğimiz Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü’nün ardından, mükemmellik yaklaşımlarımızın ve kaliteli hizmetleri sürdürmek amacıyla 2015 yılında

EFQM’e (Avrupa Kalite Yönetim Vakfı’na) üye olduk. Avrupa Mükemmellik Ödülü Yolculuğunda; 2016 yılında Avrupa Mükemmellikte Finalist Ödülü’ne, 2017 yılında ise Mükemmellik Modelinin “Vatandaşlar için Değer Katma” temel kavramında

Başarı Ödülü’ne layık görüldük. Türkiye Mükemmellik Ödülü Yolculuğumuzda ise,

2013 Yılında elde ettiğimiz Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü’nün ardından üç tam yıl geçtikten sonra başvuru hakkı elde ettiğimiz Süreklilik Ödülü’ne başvuru yaptık ve KalDer’in 26. Kalite Kongresinde “2017 Yılında Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü”nü alan ilk ve tek belediye olduk.

2013 Yılı Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü’nü ve 2017 Yılı Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü’nü alan ilk ve tek belediye olmaktan son derece mutlu ve gururluyuz.

Mükemmelliğin sonunun olmadığı bilinci ile kalite ve mükemmellik çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyor, 2018 Yılı Avrupa Mükemmellik Ödülü’ne aday olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Tabi şunu da belirtmeliyim ki; amacımız ödüller almak değil, sunduğumuz hizmetlerin kalitesini tescil ettirmek ve yerel yönetimde ki başarılarımızı taçlandırmaktır.

 

Bugüne kadar elde ettiğimiz başarılarda emeği olan tüm çalışanlarımıza, desteğini esirgemeyen tedarikçilerimize, danışmanımıza, kalite gönüllülerine, KalDer Yönetimi ve çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum.

Başta yerel yönetimler olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarını EFQM Mükemmellik Modelini uygulamaya davet ediyorum” dedi.

Programda ayrıca Tarsus Belediyesi Kalite ve Mükemmellik Yolculuğu ile iyi uygulama ve yaklaşımlar, faaliyetler sonucunda elde edilen performanslar, Kalite

Yönetim Temsilcisi  Ender Horata tarafından katılımcılara sunum yapıldı.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29