::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kalkınma Bakanı Elvan

Kalkınma Bakanı Elvan, Kırobası ve Fındıkpınarı Mahallelerinde Vatandaşlarla Buluştu
Kalkınma Bakanı Elvan
Haber Giriş:
22 Ağustos 2017 Salı 18:38

 

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Silifke Kırobası ve Mezitli Fındıkpınarı Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

 Mersin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre  İlk olarak Silifke Kırobası Mahallesini ziyaret eden Bakan Elvan’a Vali Ali İhsan Su ve Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir de eşlik etti.

 Kalkınma Bakanı Elvan: “Vatanını, Milletini, bayrağını seven bu Millet var oldukça, Türkiye güçlenmeye ve büyümeye devam edecektir. Biz Milletimize güveniyoruz. Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye büyüdükçe büyüyecek, güçlendikçe güçlenecektir” dedi Mahallelilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Kalkınma Bakanı Elvan, Kırobası Mahallesinde yaptığı konuşmada ilk olarak tüm çalışmaları vatandaşa hizmet etmek için yaptıklarını vurgulayarak, bu kapsamda öncelikle Silifke-Kırobası-Karaman yolunun karayolu ağına alındığını, 57 kilometrelik yolun çok büyük kısmının yeniden yapılıp tamamlandığını ve güzelleştiğini, yolun Karaman tarafında kalan 7-8 kilometrelik kısmında da Kurban Bayramı sonrasında yapım çalışmalarına başlanacağını kaydetti.

 

Bir taraftan terörle mücadele ederken bir yandan da Türkiye’nin gelişmesi ve güçlenmesi için çalıştıklarını ifade eden Bakan Elvan, vatandaşlarımızın da desteğiyle Vatanımıza ve Milletimize hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.

Ülkemizin gelişmesini ve güçlenmesini istemeyenlere de seslenen Kalkınma Bakanı Elvan: “Bizim gücümüzü asla kıramayacak, büyümemizi ve güçlenmemizi engelleyemeyeceksiniz. Vatanını, Milletini, bayrağını seven bu Millet var oldukça, Türkiye güçlenmeye ve büyümeye devam edecektir. Biz Milletimize güveniyoruz. Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye büyüdükçe büyüyecek, güçlendikçe güçlenecektir” dedi.

 Bizi biz yapan değerlerimiz ve kültürümüz sayesinde Millet olarak ayakta durduğumuza da dikkat çeken Bakan Elvan, bu değerlerimizi kaybetmeden, geçmişimizi unutmadan kültürümüze sahip çıkarak korumamız gerektiğini ifade etti.

 Ülkemiz üzerinde oyun oynamak, bölmek ve parçalamak isteyenler olduğunu da kaydeden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye’nin her yönden güçlü bir ülke olduğuna işaret ederek; “Birbirimize kenetlenecek, bir ve beraber, hep birlikte Türkiye olacağız” şeklinde konuştu. Terör örgütlerine ve onları maşa olarak kullanan güçlere karşı da amansız bir mücadele verdiklerini aktaran Bakan Elvan, bu örgütlerin en kısa sürede kökünün kazınacağını bildirdi.

 Mersin’i ulaşım kenti yapmak konusunda önemli çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Bakan Lütfi Elvan, il genelinde 28 farklı noktada yol yapım çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi. Son bir buçuk yıl içerisinde ilimizde gerçekleştirilen yol yapım ihalelerinin toplam tutarının 2 milyar TL’yi aştığına da değinen Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin- Antalya Akdeniz Sahil Yolu’nda toplam 10 tünelin hizmete açıldığını, il sınırları içerisinde kalan diğer 27 tünelde de yapım çalışmalarının hızla sürdüğünü belirtti.

 Vali Ali İhsan Su ise Mersin genelinde hayata geçirilen ve yapım aşamasında olan yatırımlar konusunda gösterdiği hassasiyet ve yaptığı çalışmalardan dolayı tüm Mersinliler adına Bakan Elvan’a şükranlarını sunarak başladığı konuşmasında, başta Valilik olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaşa hizmet amaçlı olduğunu söyleyerek, “Tüm kurumlarımızın kapıları vatandaşlarımıza açıktır, 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz” dedi.

 

Konuşmaların ardından beraberinde Vali Ali İhsan Su ile birlikte vatandaşlarla yakından ilgilenerek sohbet eden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, onların sorun ve taleplerini de dinledi. Kırobası Mahalle Muhtarı Fuat Avcı, mahalleliler adına Bakan Elvan’a plaket takdim etti.

 

Ardından Uzuncaburç tarihi kalıntılarını inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Bakan Lütfi Elvan, incelemelerinin ardından Kırobası Mahallesinden ayrıldı.

 Kırobası Mahallesinden ayrılarak Mezitli ilçesine bağlı Fındıkpınarı Mahallesine gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan burada da vatandaşlar tarafından coşku ve ilgiyle karşılandı. Bakan Elvan’a Vali Ali İhsan Su ve Mezitli Kaymakamı Emin Sait Karahaliloğlu da eşlik etti.

 

 

Konuşmasına ülke olarak zor bir süreçten geçtiğimize dikkat çekerek başlayan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, hızla gelişen ve kalkınan ülkemizin düşmanlarının sayısının da gün geçtikçe arttığını söyledi. Bakan Elvan, Türkiye’nin dünya çapında sözü geçen bir ülke haline gelmesinden rahatsız olan güçlerin varlığına işaret ederek, bu güçlerin terör örgütlerini maşa olarak kullandıklarını, ancak kararlı bir şekilde sürdürülen mücadele sonucunda terör örgütlerinin kökünün kazınacağını belirtti.

 Bu süreçte Millet olarak kenetlenmeye ihtiyacımız olduğunu vurgulayan Bakan Lütfi Elvan “Gün, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma günüdür. Bu kenetlenmeyi sağladığımız müddetçe kim ne yaparsa yapsın Türkiye büyümeye ve güçlenmeye devam edecektir. 2017 yılının ilk çeyreğinde %5 büyüme gerçekleştirdik. Hız kesmeden çalışmaya ve bu büyüme oranını sürdürmeye kararlıyız.” dedi.

 

Ulaşım, tarımsal sulama ve eğitim konularını çok önemsediklerini, en çok yatırımı da bu üç temel alanda yaptıklarını kaydeden Kalkınma Bakanı Elvan, Mezitli ilçesi ve bağlı mahallelerde gerçekleştirilen yol yapımı, tarımsal sulama göletleri, eğitim ve diğer yatırımlar hakkında bilgi verdi.

 

Vali Ali İhsan Su ise konuşmasında Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın önderliğinde Valilik başta olmak üzere ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruşlarının birlikte Mersin’e hizmet etmeye devam edeceklerini kaydetti.

 

Mahalle Gezisi, konuşmaların ardından Bakan Elvan’ın Vali Su ile birlikte vatandaşlarla sohbet ederek, onların sorun ve taleplerini dinlemesiyle sona erdi.(kaynak:Mersin valiliği

Paylaş:  Facebook Twitter Google